Tässä pikaoppaan luvussa luodaan verkkokauppaan ensimmäinen oma maksutapa, jota verkkokaupan asiakkaat voivat käyttää tilausten maksamiseen. Esittelemme myös yleisiä MyCashflow'n kanssa käytettäviä maksupalveluja.

MyCashflow'ssa voit tarjota asiakkaille hyvin monenlaisia maksutapoja. Kauppaan on mahdollista asentaa ulkoisten palvelujen avulla esimerkiksi verkkopankkipainikkeet tai luottokorttimaksuvaihtoehto. Lisäksi sisäänrakennettujen maksupalvelujen avulla voit mahdollistaa tilisiirtomaksun ennakkoon tai laskulla.

Useimmiten verkkokaupoissa on käytössä useita vaihtoehtoisia maksutapoja, joista asiakkaat voivat valita kassalla itselleen parhaiten sopivan. Pääasiallisena maksutapana voivat olla esimerkiksi verkkopankkipainikkeet, minkä lisäksi tarjolla on usein ennakkomaksu tai lasku.

Kaikissa MyCashflow-kaupoissa on oletuksena kaksi maksutapaa: Lasku ja Rahojen palautus, joista jälkimmäistä käytetään vain tilausten palautusten käsittelyyn.

Maksutavan luominen

Tässä kappaleessa neuvotaan ennakkomaksun mahdollistaminen verkkokaupan maksutapana:

1. Kirjaudu sisään verkkokaupan hallintaan osoitteessa https://KAUPAN-NIMI.mycashflow.fi/flow, jos et vielä ole kirjautunut sisään.

Käytä sisäänkirjautumiseen sähköpostiosoitetta ja salasanaa, jotka annoit luodessasi kauppaa.

2. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Maksutavat ylävalikon kautta.
  3. Paina vasemman reunan valikossa Lisää maksutapa -painiketta.
  4. Valitse maksupalveluksi Ennakkomaksu.
  5. Paina Jatka-painiketta.

Maksutapalomake aukeaa.

6. Anna maksutavalle nimi.

Nimi näytetään asiakkaalle kassalla, joten nimeä maksutapa selkeästi (esim. Ennakkomaksu tilisiirrolla).

7. Kirjoita Maksuohjeet asiakkaalle -kenttään ohjeet, joiden avulla asiakas voi maksaa tilauksen.

Tilisiirtomaksun kohdalla voit lisätä tähän kenttään esimerkiksi yrityksesi pankkitiedot ja muuta tilisiirron suorittamiseen liittyvää tietoa.

8. Toimitustavat-kohdassa varmista että kaikki toimitustavat ovat valittuina.

Tässä esimerkissä valitaan kaikki toimitustavat, jotta maksutapa näkyy aina kassalla.

Maksutavat voidaan kuitenkin tarvittaessa rajata käyttöön vain tiettyjen toimitustapojen kanssa. Näin voit esimerkiksi sallia käteismaksun vain liikkeeltä noudettavien tilausten yhteydessä.

9. Rastita nimikentän alla Käytössä versiossa -kohdan ainoa valinta.

Samoin kuin aiemmin tuotteilla ja tuoteryhmillä, myös maksutavat voivat olla kokonaan piilossa asiakkailta tai näkyvissä vain valituissa versioissa.

Versioita ei tässä kohdassa esitellä tarkemmin, mutta voit tutustua versioihin käyttöoppaassa.

10. Tallenna lomake.
  11. Aseta maksutapa näkyville maksutavan tietojen yläreunassa näkyvän Näytä valituissa kauppaversioissa -vivun avulla.

Nyt verkkokaupassasi on ensimmäinen itse luomasi maksutapa, jota asiakkaat voivat käyttää. Kun asiakas tekee tilauksen kauppaan, ja valitsee maksutavan, hänelle lähetetään sähköpostilla automaattisen tilausvahvistusviestin mukana maksuohjeet, jotka kirjoitit maksutavalle.

Maksutavan toimintaa tarkastellaan vielä myöhemmin luvussa 7. Verkkokaupan testaaminen.

Maksupalvelut

Jos haluat verkkokauppaasi käyttöön verkkopankkipainikkeet, luottokorttimaksut tai jonkin muun modernin maksuvaihtoehdon, sinun on otettava käyttöön jokin ulkoinen maksupalvelu.

MyCashflow'hun on sisäänrakennettu helppokäyttöinen Klarna Checkout -kassaratkaisu, jonka voit tilata vaivattomasti hallintatyökalun Asetukset > Klarna Checkout -sivun kautta. Klarna Checkoutin avulla saat kauppaan käyttöön verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä Klarnan omat osamaksu- ja laskuvaihtoehdot.

Muita yleisiä maksupalveluja ovat suomalainen Paytrail sekä kansainväliseen kauppaan soveltuvat PayPal ja Maksekeskus.

Tutustu MyCashflow'n tukemiin maksupalveluihin käyttöoppaassa ›