Tässä pikaoppaan kappaleessa käydään läpi asetukset, jotka määritellään MyCashflow'n käyttöönoton yhteydessä.

Jos jätät määrittämättä tässä kappaleessa esiteltyjä asetuksia, kohtaat todennäköisesti virheitä myöhemmin ohjelmaa käyttäessäsi.

MyCashflow'n asetuksissa määritellään tärkeitä tietoja, jotka vaikuttavat ohjelmiston käyttöön. Seuraavat asiat kannattaa hoitaa kuntoon verkkokaupan perustamisen yhteydessä:

• Määrittele kaupan yhteystiedot
  • Määritä ilmoituksia lähettävä ja vastaanottava sähköpostiosoitte
  • Estä kävijöiden pääsy kauppaan väliaikaisesti
  • Määrittele MyCashflow-tilisi laskutusasetukset itsellesi sopiviksi

Tässä artikkelissa ohjeistetaan näiden tietojen määrittely. Voit muuttaa kyseisiä tietoja milloin tahansa käyttöönoton jälkeenkin.

Kaupan yhteystiedot ja sähköposti

Mene verkkokaupan hallinnan ylävalikon kautta sivulle Asetukset > Yleiset asetukset. Tällä sivulla määritellään verkkokaupan yhteystiedot, sähköposti ja muita tärkeitä asetuksia.

Määritä kaupan asetukset seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Aseta ensin kaupan nimi.
  2. Jos kaupallasi on oma logokuva, syötä se Logo-kenttään.

Logo näytetään oletusarvoisesti esimerkiksi kaupan vasemmassa yläkulmassa sekä laskuissa.

3. Syötä Sähköposti-kenttään sähköpostiosoite, joka lähettää ja vastaanottaa kaupan ilmoituksia.

Esimerkiksi kun asiakas tekee tilauksen kauppaasi, tähän sähköpostiosoitteeseen lähetetään ilmoitus uudesta tilauksesta. Kun taas merkitset kyseisen tilauksen toimitetuksi, asiakkaalle lähetetään ilmoitus, jonka lähettäjänä käytetään tähän kenttään syötettyä sähköpostiosoitetta.

Parhaiten sähköpostien lähettämiseen toimii omalla verkkotunnuksellasi varustettu osoite (esim. info@kauppa.fi). Ylläpidettyjen palvelujen – kuten Gmail ja Yahoo Mail – osoitteilla viestien pääsyä perille ei voida varmistaa.

4. Valitse kohta Sulje verkkokauppa kävijöiltä.

Kun tämä asetus on päällä, kävijät eivät pääse verkkokauppaasi. Vain hallintatyökaluun kirjautuneet käyttäjät voivat tarkastella verkkokauppaa. Asetus kannattaa pitää päällä varsinkin perustamisvaiheessa, jolloin kaikki sisällöt eivät vielä ole julkaisuvalmiita.

5. Syötä lopuksi verkkokaupan yhteystiedot.

Yhteystietoihin syötetty sähköpostiosoite ei lähetä tai vastaanota ilmoituksia, joten sen ei tarvitse olla sama kuin edellisessä kohdassa.

6. Tallenna asetukset lopuksi.

Voit jättää sivun muut asetukset tällä hetkellä huomiotta. Tällä sivulla asetetaan myös toimitusehdot, joihin perehdytään tarkemmin kappaleessa 5. Toimitustapojen määritteleminen.

MyCashflow-tilin laskutusasetukset

Voit itse päättää, kuinka usein ja millä tavalla haluat maksaa MyCashflow-tilisi käyttömaksun.

Mene hallintatyökalun ylävalikon kautta sivulle Tili. Täällä suoritetaan MyCashflow-tilin ja palvelupaketin hallintaan liittyviä toimintoja. Sivun yleiskatsauksessa näet yhteenvedon verkkokaupan palvelupaketista ja laskutustiedoista.

Painamalla Muokkaa laskutustietoja -painiketta pääset asettamaan laskutustiedot. Syötä tänne yrityksesi tiedot, valitse itsellesi sopiva laskutuskausi ja laskun toimitustapa. Tallenna lomake.