Hallintatyökalun yleiskatsauksessa näytetään hyödyllistä analytiikkatietoa verkkokauppasi myynnistä ja asiakaskunnasta. Voit seurata yleiskatsaussivulla esimerkiksi verkkokauppasi myynnin kausittaisia vaihteluja ilman erillisten raporttien lataamista.

Yleiskatsauksen käyttäminen

Yleiskatsaus näytetään aina ensimmäisenä kun kirjaudut sisään verkkokaupan hallintatyökaluun. Löydät yleiskatsauksen myös painamalla hallintatyökalussa kaupan nimeä tai navigaatiopalkin ensimmäistä välilehteä.

Valitse yleiskatsauksessa näytettävä sisältö sivun yläreunan välilehdiltä. Voit myös valita aikavälin, jolta tietoa haetaan yleiskatsauksen kaavioihin ja listoille.

Yleiskatsauksen analytiikkatyökalut

Alla on selitetty, mitä tietoa yleiskatsauksen eri välilehdillä esitetään.

• Myynti: Tällä välilehdellä näytetään kaaviossa verkkokaupan euromääräinen myynti valitulla ajanjaksolla sekä lista verkkokaupan myydyimmistä tuotteista.
  • Tilaukset: Täältä löydät kaavioissa verkkokaupan tilauksien kokonaismäärän ja tilausten keskimääräisen arvon (loppusumman) valitsemallasi ajanjaksolla.

Lisäksi välilehdellä näytetään verkkokaupan arvokkaimmat tilaukset sekä tilausten jakautuminen niiden arvon perusteella eri hintaluokkiin. Sivulla esitetään kartalla kaikki maat, joista verkkokauppaasi on tehty tilauksia.

• Ostoskorit: Ostoskorivälilehdellä näytetään kaavioissa luotujen ostoskorien kokonaismäärä valitulla ajanjaksolla (mukaanlukien valmiit tilaukset) ja ostoskorien läpimenoprosentti – eli kuinka suuresta osasta ostoskoreja on valitulla aikavälillä tullut valmiita tilauksia.

Kaavioiden alla esitetään verkkokaupan ostoskorien jakautuminen eri vaiheisiin. Tämän tiedon avulla voit paikantaa mahdollisia ongelmia verkkokauppasi tilausprosessissa. Esimerkiksi jos asiakkaasi lisäävät tuotteita koriin, mutta eivät täytä tietoja kassalle, sinun kannattaa tarkistaa, onko verkkokaupassa tarpeeksi tietoa saatavilla olevista maksu- ja toimitustavoista sekä niihin liittyvistä kuluista.

Lisäksi sivulla näytetään verkkokaupassa viimeksi hylätyt ostoskorit, jotka on tehty valmiiksi asti, mutta joista ei kuitenkaan ole tehty tilausta.

• Asiakkaat: Tällä välilehdellä näet kaaviossa verkkokaupan uusien rekisteröityneiden asiakkaiden määrän valitulla aikajaksolla.

Lisäksi sivulla on listattu verkkokaupasta euromääräisesti eniten ostaneet asiakkaat sekä tilausten ja myynnin jakautuminen eri asiakasryhmien kesken.

• Yleisö: Yleisö-välilehdellä näytetään uudet uutiskirjeiden ja tekstiviestimarkkinoinnin tilaajat sekä viimeksi lähetetyt sähköpostikampanjat.

Ilmoitukset

Yleiskatsaussivulla näytetään myös hallintatyökalun tuottamat ilmoitukset. Ilmoitukset näytetään myös hallintatyökalun yläpalkin ilmoituskeskuksessa (näytetään vain silloin kun on lukemattomia ilmoituksia).

Kun suljet ilmoituksen yleiskatsauksessa, sitä ei saa enää näkyville.