Jos verkkokauppasi tuotteita ei myydä samoilla hinnoilla kuluttaja-asiakkaille ja jälleenmyyjille, voit asettaa jälleenmyyjille omat hinnat luomalla heille oman alennuskampanjan.

Syötä tuotteiden hinnat verollisina.

Kun luot tuotteita jälleenmyyjille, älä aseta tuotteille verotonta hintaa tuotelomakkeella. Hinnat voidaan esittää verkkokaupan puolella verottomina toteuttamalla kaupan teema määrätyllä tavalla.

Lue lisää kappaleessa B2B-kauppa 6/6: Verottomien hintojen näyttäminen asiakkaille.

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten voit asettaa yhdelle tuotteelle eri hinnan kuluttaja- ja jälleenmyyjäkaupoissa. Jos jälleenmyyjien tuotteita ei myydä lainkaan kuluttajille tai ne myydään samalla hinnalla kaikille, et tarvitse tätä tietoa.

Näin luot jälleenmyyjille omat hinnat haluamillesi tuotteille:

1. Luo uusi kampanja painamalla Tuotteet-sivulla Lisää kampanja -painiketta.
  2. Jos verkkokaupassasi on jälleenmyyjien oma kauppaversio, voit halutessasi asettaa kampanjan näkymään vain tässä versiossa.

Tällöin edes sisäänkirjautuneet jälleenmyyjät eivät näe jälleenmyyjähintoja, jos eivät ole määritetyssä versiossa.

Jos haluat että jälleenmyyjien hinnat näkyvät kaikissa kauppaversioissa, valitse kaikki versiot. Näin kannattaa tehdä, jos jälleenmyyjille on tarjolla samoja tuotteita kuin kuluttaja-asiakkaille.

Lue lisää tuotevalikoiman rajaamisesta jälleenmyyjille kappaleessa B2B-kauppa 5/6: Tuotevalikoiman rajaaminen jälleenmyyjille.

3. Lisää kampanjalle ehto Käytössä vain asiakasryhmillä ja valitse kaikki tarvittavat jälleenmyyjien asiakasryhmät.

Voit tarvittaessa lisätä muitakin ehtoja, kuten hintojen voimassaoloajan.

4. Valitse kampanjan alennustyypiksi Tuotealennukset.

Voit tarvittaessa lisätä jälleenmyyjille muitakin alennustyyppejä, kuten ilmaiset toimitukset.

5. Lisää kampanjaan kaikki tuotteet, joilla on jälleenmyyjille oma hinta.

Hinnoittele tuotteet lopuksi. Katso tarvittaessa ohjeet kampanjatuotteiden lisäämiseen ja hinnoitteluun.

Nyt määrittelemäsi jälleenmyyjähinnat näkyvät vain sisäänkirjautuneille asiakkaille, jotka kuuluvat jälleenmyyjien asiakasryhmään. Jos rajasit kampanjan näkymään vain jälleenmyyjien versiossa, hinnat eivät näy muissa versioissa, vaan asiakkaan on mentävä jälleenmyyjien versioon nähdäkseen hinnat.