Jos verkkokaupassasi on hyvin paljon tuotteita, on monesti hyödyllistä tehdä muutoksia esimerkiksi hintoihin tai varastosaldoihin niin, että teet saman muutoksen kerralla useille tuotteille.

Tähän tarkoitukseen voit käyttää MyCashflow'n massamuokkaustyökalua tai CSV-työkaluja.

Massamuokkaustyökalulla voit muokata tuotteita ja variaatioita suoraan verkkokauppasi hallintatyökalussa, CSV-työkaluilla taas voit luoda ja muokata muitakin sisältöjä, kuten asiakkaita tai kampanjakoodeja.

Tuotteiden massamuokkaaminen hallintatyökalussa

Voit muokata tuotteita ja niiden variaatioita näppärästi suoraan hallintatyökalussa valitsemalla muokattavat tuotteet Tuotteet-sivulla olevalta listauksesta ja avaamalla ne muokkaustyökalussa.

Työkalussa voit helposti suodata haluamasi tuotetiedot sekä määrittää samanlaiset tiedot (kuten versionäkyvyys tai veroprosentti) kaikille muokattaville tuotteille.

Lue myös tarkat ohjeet tuotteiden massamuokkaamiseen.

Tietojen lisääminen ja muokkaaminen CSV-työkaluilla

MyCashflow'hun on mahdollista lisätä tietoja tuomalla kauppaan CSV-tiedosto, johon tiedot on tallennettu. Tiedostoon voidaan määritellä esimerkiksi useita tuotteita, jotka luodaan kauppaan, kun tuot tiedoston verkkokaupan hallintaan.

Syötettävät tiedot määritellään MyCashflow'n CSV-tunnisteilla. Jokainen tuotavan CSV-tiedoston rivi voi olla esimerkiksi uusi tuote. Rivin eri sarakkeissa määritellään tiedot, jotka tuotteelle annetaan, ja jokaisen sarakkeen ylimmäksi annetaan tunniste, joka kertoo mitä tietoa sarake sisältää. Alla esimerkki uusien tuotteiden luomisesta:
ProductName;    ProductVisibility;  ProductPrice;   ProductTaxRate;     ProductWeight;      ProductParcelType;  ProductCategoryNames;
Lapaset;        1;                  14.95;          24;                 0.2;                KIRJE;              /Vaatteet/Käsineet;
Rukkaset;       1;                  15.95;          24;                 0.2;                KIRJE;              /Vaatteet/Käsineet;
Sormikkaat;     1;                  5.95;           24;                 0.1;                KIRJE;              /Vaatteet/Käsineet;

Esimerkissä tuotteelle määritellään:

• Nimi (ProductName)
  • Näkyvyys versiossa, joka on valittuna hallintatyökalussa (ProductVisibility)
  • Hinta (ProductPrice)
  • Veroprosentti (ProductTaxRate)
  • Tuotteen paino (ProductWeight)
  • Tuoteryhmät (ProductCategoryNames)

Katso myös lista kaikista saatavilla olevista tunnisteista.

Kun haluat muokata olemassaolevia tietoja, tarvitset muokattavien sisältöjen ID-numerot. Esimerkiksi jos haluat tehdä muutoksia kuuteen tuotteeseen, tarvitset kaikkien näiden tuotteiden ID-numerot, jotka syötetään CSV-tiedostossa sarakkeeseen ProductID. ID:n perusteella syötettävät tiedot kohdistetaan oikeille tuotteille kaupassa.

Kun tuontitiedosto on laadittu, se tallennetaan .csv-muodossa ja syötetään hallintatyökalun sivulle Raportit > CSV-tuonti.

Katso myös tarkemmat ohjeet CSV-tuonnin käyttämiseen.