Lahjakorteista tehdään MyCashflow'n kiinteä ominaisuus 1.6.2021. Samassa yhteydessä kaikki vanhat Lahjakortti-tyyppiset alennuskupongit muunnetaan uudistetuiksi lahjakorteiksi.

Lahjakortti-tyyppisille alennuskupongeille on ollut mahdollista asettaa ehtoja, joita ei jatkossa enää tueta. Nämä asetukset poistuvat käytöstä, kun alennuskupongit muutetaan uusiksi lahjakorteiksi:

• Alennus:
    • vain tuotteiden maksamiseen tai
    • vain toimituskulujen maksamiseen
  • Minimitilaus
  • Voimassaoloajan alkupäivän asettaminen

Alennuskupongit, joilla on käytössä mainittuja asetuksia, asetetaan lahjakortiksi muuttamisen yhteydessä vanhentuneeksi. Voit päivittää lahjakortin voimassaoloajan sivulla Tilaukset > Lahjakortit.

Voit halutessasi ottaa uudet lahjakortit itse käyttöön jo ennen niiden lopullista julkaisua.

Lahjakorttien uudet ominaisuudet

Lahjakortit toimivat verkkokaupassa maksutapana:

• Asiakas voi käyttää maksamiseen useita eri lahjakortteja.
  • Lahjakortteja ei voi rajata koskemaan vain tiettyjä tuotteita, vaan ne kohdistuvat aina tilauksen loppusummaan.
  • Lahjakortin käyttö ei vähennä tilauksen loppusummaa (eikä veroja), vaan ainoastaan maksettavaa summaa.
  • Jos lahjakortin arvo riittää koko tilauksen maksamiseen, asiakkaan ei tarvitse valita maksutapaa.
  • Jos asiakkaalle jää maksettavaa, kun lahjakortti on käytetty, hän voi maksaa jäljelle jäävän summan haluamallaan verkkokaupan maksutavalla.
  • Verkkokaupassa on mahdollista käyttää lisäksi yhtä alennuskuponkia tai kampanjakoodia.
  • Jos lahjakortille jää arvoa maksun jälkeen, koodia voi käyttää kassalla uudestaan.

Uusille lahjakorteille on lisätty myös mahdollisuus asettaa oma koodi valmiiksi generoidun sijaan. Voit myös tuoda kauppaan muualla luotuja lahjakortteja CSV-työkalujen tai MyCashflow API:n avulla.

Saatavilla on myös Myytävä lahjakorttituote -ominaisuus, jonka avulla voit myydä lahjakortteja verkkokauppaasi.

Uusien lahjakorttien käyttöönotto

Uudet lahjakortit otetaan automaattisesti käyttöön 1.6.2021 kaikissa MyCashflow-kaupoissa, mutta voit halutessasi ottaa ominaisuuden käyttöön myös itse jo ennen tätä.

Ominaisuuden käyttöönoton yhteydessä kaikki vanhantyyppiset lahjakortit muunnetaan automaattisesti uudistetuiksi lahjakorteiksi.

Varmista ensin, että verkkokaupan Lahjakortti-tyyppisillä alennuskupongeilla ei ole käytössä lahjakorteilla tukemattomia asetuksia – muuten uudistettuja lahjakortteja ei voi ottaa käyttöön:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tilaukset > Alennuskupongit.
  2. Etsi hakusuodatinten avulla kaikki Lahjakortti-tyyppiset alennuskupongit.
  3. Varmista että alennuskupongeilla ei ole käytössä seuraavia asetuksia:
    • Alennus:
      • vain tuotteiden maksamiseen tai
      • vain toimituskulujen maksamiseen
    • Minimitilaus
Kun vanhat lahjakortit on muutettu tukemaan uusia, voit ottaa uusien lahjakorttien kokeellisen ominaisuuden käyttöön:
  1. Mene sivulle Asetukset > Kokeelliset ominaisuudet.
  2. Ota käyttöön Uudistetut lahjakortit -ominaisuus.

Uudistetut lahjakortit ovat nyt käytettävissä verkkokaupassasi ja vanhat Lahjakortti-tyyppiset alennuskupongit on muunnettu uudistetuiksi lahjakorteiksi.

Löydät lahjakorttien hallinnan sivulta Tilaukset > Lahjakortit.

Tutustu myös seuraaviin artikkeleihin: