MyCashflow-verkkokauppojen toimitustavat voivat jäädä piiloon useasta syystä. Tarkasta kaikki tässä artikkelissa listatut kohdat saadaksesi selville, miksi toimitustavat eivät näy.

1) Toimitustavan asetuksissa ei ole valittu tarvittavia kauppaversioita

1. Avaa verkkokaupan hallinnan toimitustapalista sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Katso näkyykö vasemman palstan listalla harmaalla kirjoitettuja toimitustapoja.

Nämä toimitustavat eivät ole näkyvillä yhdessäkään kauppaversiossa.

3. Avaa jokainen piilotettu toimitustapa muokattavaksi.
  4. Valitse toimitustapalomakkeen kohdassa Käytössä versiossa kaikki kauppaversiot, joissa haluat toimitustavan näkyvän.
  5. Tallenna toimitustapa, kun olet tehnyt tarvittavat muutokset.
  6. Tarkista varmuuden vuoksi kaikkien toimitustapojen näkyvyydet.

2) Asiakas on valinnut tuotteita, joiden pakettikoot eivät vastaa toimitustapoja

Tilausta tehtäessä kassalla näytetään vain sellaiset toimitustavat, joilla pystytään toimittamaan kaikki tilaukseen valitut tuotteet.

Jos siis tilauksessa on esimerkiksi Iso paketti -kokoluokan tuotteita, mutta yhdelläkään toimitustavalla ei ole valittuna tätä pakettikokoa, kassalla ei näy yhtään toimitustapaa:

1. Ota ylös kaikki tuotteet, joilla kassalla ei näytetä tarvittavia toimitustapoja.
  2. Avaa tuotteet muokattavaksi.
  3. Katso tuotteelle merkitty pakettikoko tuotelomakkeen kohdassa Paino.
  4. Siirry hallintatyökalun sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  5. Valitse toimitustapa, jolla tuote on tarkoitus toimittaa.

Toimitustavan tiedoissa näet pakettikoot, joita toimitustavalla voidaan toimittaa.

Jos toimitustavan pakettikokoihin ei kuulu aiemmin katsomasi tuotteen pakettikokoa, toimitustapa ei näy verkkokaupan kassalla, kun valittu tuote on mukana tilauksessa.

6. Avaa toimitustapa muokattavaksi ja valitse kaikki tarvittavat pakettikoot asetuslomakkeen kohdassa Toimitustavan rajaus.
  7. Tallenna toimitustapa ja käy läpi loput toimitustavat ja tuotteet samalla tavalla.

3) Asiakkaan valitsema toimitusmaa ei ole valittuna toimitustavan asetuksissa

1. Valitse toimitustapa, joka ei näy verkkokaupan kassalla ja avaa se muokattavaksi.

Näet asetuslomakkeen kohdassa Toimitusmaat-kohdassa kaikki maat, joihin toimitustavalla voidaan toimittaa tuotteita.

Jos asiakas valitsee tilausta tehdessään maan, joka ei ole sallittu, toimitustapaa ei näy kassalla.

2. Lisää maa sallitulle listalle valitsemalla se kiellettyjen maiden listalla, ja painamalla listan yläpuolella Valitse kaikki -painiketta.
  3. Tallenna toimitustapa lopuksi.
  4. Käy läpi kaikki toimitustavat ja varmista että niillä on sallittuna oikeat maat.

4) Asiakkaan postinumero on määritettyjen postinumerorajojen ulkopuolella

Postinumerorajauksen avulla voit rajata toimitustavan käytettäväksi valituilla alueilla.

Voit asettaa rajauksen vain toimitustavoilla, joissa toimitusmaaksi on määritetty yksi seuraavista:
  • Suomi ja Ahvenanmaa
  • Belgia
  • Yhdysvallat

Voit asettaa rajaukseen kokonaisia postinumeroita (esim. 00100 = toimitus vain Helsingin keskusta-alueelle) tai postinumeroalueita (esim. 00* = toimitus koko Helsinkiin).

Jos toimitustavalle on asetettu postinumerorajaus ja asiakkaan postinumero on rajojen ulkopuolella, toimitustapa ei näy kassalla.

1. Katso hallinnan sivulta Tilaukset > Ostoskorit ostoskorin asiakastiedoista asiakkaan syöttämä postinumero.
  2. Valitse Asetukset > Toimitustavat -sivulta toimitustapa, joka ei näy kassalla.
  3. Katso toimitustavan tiedoista määritelyt postinumerorajoitukset.
  4. Lisää toimitustavalle tarvittaessa uusia sallittuja postinumeroja tai postinumeroalueita.

Lue lisää postinumerorajauksen käyttämisestä.

5) Toimitustapojen painorajat eivät vastaa tilauksessa olevien tuotteiden painoa

1. Tarkista virheen aiheuttaneen tilauksen kokonaispaino, ja tilattavien tuotteiden yksittäispainot.

Katso tuotteille merkityt painot tuotelomakkeen kohdasta Paino.

Tilauksen kokonaispainon näet tilausnäkymässä.

Kun olet saanut selville tilauksen ja sen tuotteiden painot, tarkista niiden toimitustapojen painorajat, joilla tuotteita on tarkoitus toimittaa:
  1. Valitse toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Tarkista toimitustavan painorajat toimitustavan tiedoissa.

Varmista että painorajat sallivat tilauksen kokonaispainon.

Jos yksittäisen tuotteen tai koko tilauksen paino ylittää toimitustavan korkeimman painorajan, luo uusi painoraja tai tarvittaessa kokonainen uusi toimitustapa painavampia tilauksia varten.

3. Tarkista kaikkien muidenkin toimitustapojen painorajat.