MyCashflow'hun on lisätty uusi kokeellinen ominaisuus – Tuotesuodattimet – jonka avulla verkkokaupan tuotteille ja variaatioille voidaan määrittää ominaisuuksia, kuten väri tai koko.

Ominaisuuksien perusteella verkkokaupan tuotelistoille voidaan laatia suodattimia, joiden avulla kaupan kävijät voivat selata tuotteita ominaisuuksien perusteella. Suodattimien avulla kävijä voi esimerkiksi saada näkyviin kaikki S-koon vihreät paidat tuoteryhmässä.

Tuotesuodattimet ovat tällä hetkellä saatavilla kokeellisena ominaisuutena alkaen Advanced-paketista. Lähitulevaisuudessa tuotesuodattimista tehdään kiinteä ominaisuus, joka on myös saatavilla alkaen Advanced-paketista.

Kehitämme kokeellisia ominaisuuksia saamamme palautteen perusteella. Välitä siis toiveesi meille esimerkiksi hallintatyökalun chatin kautta.

Valmiiksi suunniteltu jatkokehitys pitää sisällään muun muassa:

• Omien tuoteominaisuuksien luomisen hallintatyökalussa (alkaen Pro-paketista)
  • Tuoteominaisuuksien hyödyntämisen teknisen tiedon ylläpitoon
  • Uudet oletusattribuutit: materiaali ja kuvio

Käyttöönotto

Tuoteominaisuudet ovat tällä hetkellä saatavilla kokeellisena ominaisuutena, jonka löydät hallintatyökalun sivulta Asetukset > Kokeelliset ominaisuudet.

Tuoteominaisuudet ovat saatavilla alkaen Advanced-paketista.

Näin saat tuotesuodattimet käyttöön verkkokaupassa:

1. Ota käyttöön Tuotesuodattimet-ominaisuus hallintatyökalun sivulla Asetukset > Kokeelliset ominaisuudet.

Käyttöönoton jälkeen tuotesuodattimet ja -attribuutit ovat hallittavissa sivulla Tuotteet > Tuotesuodattimet.

Ominaisuuden käyttöönotto ja käyttö on maksutonta.

2. Määritä tarvittavat tuoteattribuutit sivulla Tuotteet > Tuotesuodattimet.
  3. Lisää määrittämäsi attribuutit tuotteille ja variaatioille tuoteominaisuuksina.

Tuotesuodattimien ollessa käytössä löydät tuotteiden ja variaatioiden hallintalomakkeilta Tuoteominaisuudet-kohdan, jossa voit valita käyttöön määritettyjä attribuutteja.

4. Varmista että verkkokaupan teema sisältää tuen tuotesuodattimille.

Lue seuraavasta kappaleesta lisätietoja teematuesta ja teemaoppaasta tarkat ohjeet tuotesuodattimien toteuttamiseen.

Teematuen lisääminen

Tuotesuodattimien käyttäminen verkkokaupassa edellyttää, että suodattimet on toteutettu kaupan teemassa.

Barebones-teeman uusin versio sisältää suodattimet tuotelistasivuilla. Jos käytät MyCashflow'n sisäistä Barebones-teemaa (jota ei ole asennettu kaupan tiedostohakemistoon), tuotesuodattimet ovat automaattisesti käytössä.

Jos taas käytät tiedostohakemistossa sijaitsevaa Barebones-teemaa tai omaa räätälöityä teemaa, tuotesuodattimet on asennettava teemaan erikseen.

Katso teemaoppaasta ohjeet tuotesuodattimien toteuttamiseen.

Jos sinulla ei ole kokemusta teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaamisesta, pyydä apua teeman suunnittelijalta tai MyCashflow'n asiakaspalvelusta.

Verkkokaupan tuotelistojen muutokset

Tuoteominaisuuksien kokeellisen ominaisuuden julkaisun yhteydessä tuotelistojen laatimiseen käytetty {Products}-tagi on uudistettu. Tämä tarkoittaa että {Products}-tagilla laadittujen tuotelistojen sisältö voi muuttua ominaisuuden käyttöönoton yhteydessä.

Alla on tiivistetty suodatettujen tuotelistojen erot aiempaan verrattuna:

• Listoille sisällytetään vain ostettavissa olevat tuotteet. Listoilla ei siis näytetä tuotteita, joita ei ole varastossa (ja myyntiä ei jatketa) tai joille ei ole määritetty hintaa.
  • Suodatetuilla tuoteryhmien listoilla näytetään aina kaikkien alaryhmien tuotteita.
  • Mahdolliset filters-attribuutin avulla määritetyt suodattimet eivät toimi (esim. vain alennushintaiset tai mainostettavat tuotteet).
  • Listoilla on aina käytössä sivutus.
  • Sivukoot määritellään uudella tavalla, mikä tarkoittaa että aiemmat limit-attribuutin avulla määritetyt sivukoot eivät enää toimi.

Muutokset eivät koske muilla tageilla (esim. {CategoryProducts}, {DiscountProducts} jne.) toteutettuja tuotelistoja. Voit siis korvata {Products}-tagin tarvittavissa muilla tageilla, jos et tarvitse tuotesuodattimia kaikilla tuotelistoilla ja haluat pitää listat ennallaan.

Pyydä tarvittaessa apua muutoksiin teeman suunnittelijalta tai MyCashflow'n asiakaspalvelusta.

Katso tarvittaessa teemaoppaasta tarkempaa tietoa tuotesuodattimiin liittyvistä muutoksista.

Tuoteominaisuudet ja Google Shopping

Tuoteominaisuuksien perusteella Google Shopping -tuotesyötteeseen lisätään vaadittuja tietoja, kuten väri ja koko, mikä parantaa syötteen laatua.

Tulevaisuudessa mahdollistetaan myös omien tuoteominaisuuksien määritteleminen (alkaen Pro-paketista) sekä lisätään uusia oletusominaisuuksia (kuvio ja materiaali), mikä mahdollistaa erilaisten lisätietojen lisäämisen Google Shopping -syötteeseen.

Tuoteominaisuuksien API

MyCashflow REST API:n avulla voit tällä hetkellä lisätä, muokata tai poistaa olemassaolevien tuoteattribuuttien arvoja.

Tutustu rajapinnan dokumentaatioon.