MyCashflow'n teemajärjestelmää uudistettiin hiljattain. Näkyvin muutos ovat sähköpostiteemat, jotka kauppiaan on otettava käyttöön verkkokaupassa. Tässä artikkelissa käydään läpi tarvittavat toimenpiteet.

Sähköpostiteema määrittää kaupan sähköpostiviestien ulkoasun ja sisällön. Sähköpostiteema sisältää oman sivupohjan jokaiselle kaupan lähettämälle sähköpostiviestille.

Tutustu sähköpostiteemoihin myös käyttöoppaassa ›

Sähköpostiteemojen erot verrattuna aiempaan järjestelmään

Aiemmin sähköpostit ovat olleet osa verkkokaupan teemaa. Uudistuksen myötä sähköpostit erotetaan kaupan teemasta, jolloin sama sähköpostiteema voi olla käytössä usealla versiolla tai teemalla.

Esimerkiksi jos kaupassa on useita jälleenmyyjien kauppaversioita, niillä voi olla käytössä yhteinen sähköpostiteema ja kuluttajaversioilla eri sähköpostiteema.

Uudistuksen yhteydessä myös teemojen hallintaa uudistettiin. Jatkossa verkkokaupan teemat sijoitetaan kansioon themes/shop, kun tähän asti teemat on sijoitettu kaupan tiedostohakemiston juurikansioon.

Sähköpostiteemat sijaitsevat kaupan tiedostohakemistossa kansiossa themes/email. Aiemmin sähköpostiviestien sivupohjat sijaitsivat kaupan teeman emails-kansiossa.

Uusi oletusarvoinen sähköpostiteema

Teemojen hallinnan uudistuksen yhteydessä MyCashflow'hun lisättiin uusi oletussähköpostiteema – MyCashflow 2018.

Uusi sähköpostiteema pitää sisällään kaikki verkkokaupan sähköpostiviestit. Se myös korvaa verkkokaupan omasta sähköpostiteemasta mahdollisesti puuttuvia sivupohjia.

Uusi oletusteema on responsiivinen, eli se skaalautuu sopivaksi vastaanottajan laitteen näyttökoolle. Uutta oletusteema on myös testattu laajalti eri sähköpostiohjelmilla laajan toimivuuden varmistamiseksi.

Puuttuvien sähköpostipohjien korvautuminen

Teemauudistuksen jälkeen sähköpostien ulkoasu voi määrittyä eri asetusten perusteella riippuen siitä, onko ensisijaiseen sähköpostiteemaan lisätty kaikkien sähköpostiviestien pohjat.

Jos version asetuksissa valittu sähköpostiteema ei sisällä jonkin sähköpostiviestin sivupohjaa, se korvataan jollain vaihtoehtoisella sivupohjalla seuraavassa järjestyksessä:

• Kaupan teeman theme.xml-tiedostossa määritellyn sähköpostiteeman sivupohja
  • MyCashflow'n vanha oletussähköpostiteema MyCashflow 2012

Ensisijaiseen sähköpostiteemaan kannattaa aina lisätä kaikkien viestien pohjat, jotta asiakkaat saavat yhtenäisen kokemuksen verkkokaupan sähköpostiviestinnästä.

Mistä sähköpostiteemoja saa?

Tällä hetkellä saatavilla on kaksi sähköpostiteemaa: vanha MyCashflow 2012 sekä uusi responsiivinen MyCashflow 2018. Molemmat sähköpostiteemat ovat valittavissa versioiden asetuksissa.

Verkkokaupalle on mahdollista kehittää oma räätälöity sähköpostiteema. MyCashflow'n teemaoppaasta löydät ohjeet sähköpostiteemojen suunnittelemiseen.

Sähköpostiteemojen käyttöönotto

Sähköpostiteemat on otettava käyttöön jokaisella kaupassa käytössä olevalla teemalla. Tällöin sähköpostiteema tulee käyttöön kaikilla versioilla, joissa kukin kaupan teema on käytössä.

Sen jälkeen kun olet ottanut sähköpostiteemat käyttöön teemoilla, voit halutessasi valita versioiden asetuksissa sivulla Ulkoasu > Versiot jokaiselle versiolle oman sähköpostiteeman.

Näin otat sähköpostiteemat käyttöön:

1. Avaa hallintatyökalussa näkyvä ilmoitus ja paina linkkiä.

Näet listan verkkokaupan teemoista ja jokaisen kohdalla valikon, josta jokaiselle teemalle valitaan oma sähköpostiteema.

Kaikilla teemoilla, jotka eivät sisällä emails-kansiossa omia sähköpostipohjia, valikossa on oletuksena korostettu vanha sähköpostiteema MyCashflow 2012.

2. Valitse jokaiselle teemalle oma sähköpostiteema.

Uuden oletussähköpostiteeman nimi valikossa on MyCashflow 2018.

Voit esikatsella valitsemaasi sähköpostiteemaa valikon alla olevan linkin avulla. Jatkossa voit esikatsella lähetettäviä viestejä tilaussivulla lähettäessäsi sähköpostia asiakkaalle.

3. Paina lopuksi Tallenna.

Jos sama kaupan teema on käytössä usealla versiolla ja haluat käyttää eri versioilla eri sähköpostiteemoja, voit nyt valita versioiden asetuksissa jokaiselle versiolle oman sähköpostiteeman.