MyCashflow API:ssa on saatavilla uusi Webhooks-toiminto, joka korvaa vanhan Webhooks-laajennuksen lokakuussa 2022. Lue tästä tiedotteesta lisää webhook-toiminnallisuudesta ja uudesta rajapinnasta.

Mikä on webhook?

Webhook on tekniikka, jonka avulla verkkokauppa voi lähettää tietoa kaupan ulkopuolelle automaattisesti reaktiona johonkin tapahtumaan. Perinteiset rajapinnat palauttavat tietoa vastauksena ulkoisten sovelluksien lähettämiin pyyntöihin. Webhooks API toimii päinvastoin: se lähettää tietoa ulospäin automaattisesti ilman erillisiä kyselyjä.

Kuvitellaan vertauksena, että haluat ostaa tietyt kengät, mutta ne ovat loppu lähimmästä kenkäkaupasta. Saadaksesi tiedon kenkien saatavuudesta voit soittaa kauppaan joka päivä ja kysyä, ovatko kengät jo saatavilla, mutta tehokkaampi vaihtoehto on pyytää kauppiasta ilmoittamaan sinulle, kun uusi erä on saapunut. Näin toimivat webhookit.

Verkkokaupassa Webhooks API voidaan esimerkiksi asettaa lähettämään automaattisesti tieto jokaisesta saapuvasta tilauksesta ERP-sovellukseen tai ulkoiseen varastosovellukseen.

Webhooks API:n käyttäminen vaatii ohjelmointiosaamista. Verkkokaupalle on kehitettävä integraatiosovellus, joka määrittää käytössä olevat webhook-tilaukset, sanomien sisällöt ja kohdeosoitteet. Myös kohdeosoitteessa on oltava sovellus, joka vastaanottaa ja käsittelee Webhooks API:n lähettämät tiedot. Tämä voi olla itse kehitetty sovellus tai valmis ohjelmisto.

Vanhan Webhooks-laajennuksen poistuminen

MyCashflow'ssa on aiemmin ollut saatavilla Webhooks-laajennus, jonka avulla verkkokaupassa on voinut käyttää webhookeja. Laajennus poistuu käytöstä lokakuussa 2022. Jos tiedät, että verkkokaupassa on käytetty Webhooks-laajennusta integraatioiden pohjana, ota yhteyttä integraatioiden kehittäjiin ja varmista, että he ovat varautuneet muutokseen.

Verrattuna vanhaan Webhooks-laajennukseen uusi Webhooks API on kattavampi, joustavampi ja aktiivisemmin kehitettävä. Webhooks API:n lähettämään tietoon pystyy myös vaikuttamaan paremmin: voit esimerkiksi sisällyttää tilaussanomiin tiedon tilauksen sisältämistä tuotteista ja maksuista.

Päivityksessä myös rajapinnan lähettämä datamuoto muuttuu. Vanha laajennus on käyttänyt XML-muotoa, kun taas uusi Webhooks API käyttää JSON:ia, joten myös sanomia vastaanottavan sovelluksen on tuettava uutta tietorakennetta.

Webhooks API on osa MyCashflow API:a, mikä tarkoittaa, että jatkossa webhook-toiminnallisuudet ovat saatavilla alkaen MyCashflow Advanced -paketista.

Katso myös tiedotteemme koskien siirtymistä vanhasta Webhooksista uuteen.

Uuden Webhooks API:n toiminnot

Webhooks API mahdollistaa nykyisellään vain uusia verkkokaupan tilauksia koskevan webhook-sanoman. API:a tullaan kuitenkin kehittämään aktiivisesti ja siihen lisätään toimintoja. Jos sinulla on mielessä jokin Webhooks API:a koskeva toive, kerro siitä meille esimerkiksi asiakaspalveluchatin kautta.

Lisätietoa

MyCashflow API:n dokumentaatiosta löydät tarkat ohjeet Webhooks API:n käyttöön.

MyCashflow'ssa on saatavilla myös Zapier-laajennus, jonka avulla voit välittää verkkokaupan tietoja automatisoidusti ulkoisiin järjestelmiin.

Lue lisää Zapierista