Useiden viime aikoina ilmenneiden MyCashflow-kauppojen palvelukatkoksien syyksi on paljastunut torstaina 21.3.2024 tuotantoympäristöön julkaistu PHP-ajoympäristön versiopäivitys ja siihen liittyneet kaksi ongelmaa: 1) uudemman PHP-version aiempaa suurempi muistinkäyttö sekä 2) bugi PHP:n välimuistin automaattisessa vapauttamisessa.

Kyseiset ongelmat aiheuttivat palvelukatkoksia su 31.3., ke 3.4., ma 8.4., ma 15.4. ja la 20.4.

PHP-version päivityksestä johtuvia ongelmia ei valitettavasti voitu havaita testausprosessin aikana, vaan ne ilmenivät vasta tuotantoympäristössä riittävällä liikennemäärällä ja palvelimille kohdistuneella kuormalla. Toisin sanoen, viat olivat erittäin vaikeasti jäljitettävissä, mistä johtuen niiden tunnistaminen ja korjaaminen oli hidasta.

Sittemmin olemme tehneet useita päivityksiä, joiden tarkoitus on jatkossa estää vastaavien tilanteiden syntyminen. Näitä ovat mm.

• muistikapasiteetin lisääminen
  • palvelinpyyntöjen käsittelyn rajoittaminen
  • päivittäiset välimuistin nollaukset
  • muistin käyttöön liittyvien ongelmien korjaukset.

Näiden toimenpiteiden myötä olemme vakuuttuneita, ettei PHP-ajoympäristön päivitys aiheuta enää sellaisia ongelmia, jotka ilmenisivät palvelukatkoina ja aiheuttaisivat ongelmia asiakkaidemme liiketoimintaan.

Pahoittelemme katkosten asiakkaillemme aiheuttamaa haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestänne ja ymmärryksestänne. Mikäli teillä on asian tiimoilta mitä tahansa kysyttävää tai tarvitsette tukea verkkokauppaanne liittyvissä asioissa, otattehan yhteyttä asiakaspalveluumme.