Voit korvata MyCashflow'n oletusarvoisen favicon-kuvakkeen tekemällä muutoksia verkkokaupan teeman tiedostoihin.

Favicon on kuvake, joka näkyy verkkoselaimen välilehden tunnisteessa, kun kävijät tulevat verkkokauppaasi. MyCashflow-verkkokauppojen oletusarvoisessa favicon-kuvakkeessa on harmaataustainen ostoskori.

Näin voit ottaa käyttöön oman brändisi mukaisen faviconin:

1. Luo favicon-kuvake haluamassasi kuvankäsittelyohjelmassa.

Kuvan tulee olla neliön muotoinen PNG-tiedosto. Suositeltava koko on 512 x 512 pikseliä.

2. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Yleiset asetukset.
  3. Syötä luomasi kuvatiedosto Favicon-kenttään.

Favicon-asetukselle on lisättävä tuki teemaan (valmisteemat eivät tue asetusta).

Sivupohjan <head>-osioon on lisättävä teemassa {Favicon}-tagi, jotta favicon näkyy verkkokaupassa.

Barebones-teemassa <head>-osio sijaitsee tiedostossa helpers/header.html

Jos teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä verkkokaupan teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Nyt favicon on käytössä kaikissa verkkokaupan versioissa.

Vaihtoehtoisten favicon-kuvakkeiden käyttäminen

Verkkokaupan teemaan voi lisätä myös useita erilaisia tai erikokoisia favicon-kuvakkeita eri tarkoituksia varten. Eri laitteet ja ohjelmat käyttävät erikokoisia faviconeja, joten yksi kuvake ei välttämättä sovi kaikkiin tarkoituksiin.

1. Luo kaikki tarvittavat faviconit.
  2. Luo favicon-merkkauksen sisältävä helper esimerkiksi tiedostoon helpers/favicon.html.
    <link rel="shortcut icon" type="image/ico" href="{ThemeUrl}/images/favicon-32x32.ico" sizes="32x32"/>
    <link rel="apple-touch-icon" type="image/ico" href="{ThemeUrl}/images/favicon-180x180.ico" sizes="180x180"/>
    <link rel="apple-touch-icon" type="image/ico" href="{ThemeUrl}/images/favicon-196x196.ico" sizes="196x196"/>

Tässä esimerkissä luodaan viittaukset kolmeen erikokoiseen favicon-kuvakkeeseen, jotka näkyvät koon perusteella eri yhteyksissä. Kaksi viimeistä riviä esimerkiksi ovat sopivia iPhonen ja iPadin retina-näytöille.

3. Lisää teemaan viittaus faviconien helper-tiedostoon.

Vaadittu merkkaus on lihavoitu alla näkyvässä koodiesimerkissä:

<head>
        <meta charset="utf-8" />
        <title>{Title}</title>
        <meta name="description" content="{MetaDescription}" />
        <meta name="robots" content="index, follow" />
        {Feed}
        <link rel="canonical" href="{ShopUrl}{CanonicalUrl}" />
        {Helper(file: 'helpers/favicon')}
        {Helper(file: 'helpers/styles')}
    </head>

Varmista että kansioiden ja tiedostojen nimet ovat samat kuin omassa teemassasi, jos kopioit tämän esimerkin itsellesi.

Teeman <head>-osio sijaitsee usein tiedostossa helpers/header.html, varsinkin jos teema pohjautuu MyCashflow'n oletusteemaan.

Jos verkkokaupan eri versioilla on käytössä eri teemoja, tee muutokset kaikkiin tarvittaviin teemoihin. Näin voit käyttää myös eri faviconia eri versioissa.