Jos käsittelet verkkokauppastasi tuotua CSV-tiedostoa Microsoft Excelillä, saatat kohdata ongelman, jossa Excel muuttaa tiedoston solujen arvoja itsestään vääriin muotoihin.

Ongelma johtuu siitä, että Excel yrittää automaattisesti tunnistaa solujen sisältämän tiedon muotoa (teksti, päivämäärä, jne.), mutta tunnistamiseen tarvittavaa tietoa ei ole CSV-tiedostomuodossa käytettävissä. Tällöin Excel saattaa tunnistaa tietotyypit arvaamattomasti, ja esimerkiksi käsitellä hintaa päivämääränä, jolloin hinta 12.69 saattaa muuttua esim. muotoon joulu.69.

Jos haluat jatkossa käsitellä CSV-tiedostoja Excelillä, käytä CSV-tiedoston avaamiseen Excelin tuontityökalua. Tämän löydät valikosta Tiedosto > Tuo > Tekstitiedosto.

Tutustu myös Microsoftin ohjeeseen tekstitiedostojen tuomisesta.

Tuontitiedoston luominen Microsoft Excelillä

1. Luo uusi CSV-tiedosto.
  2. Määritä tuotavan tiedoston asetukset.
    • Merkistö: valitse Unicode 6.0 UTF-8. Tämän merkistön avulla esimerkiksi skandimerkit ä ja ö tulostuvat oikein.
    • Määritä datan erotin ja tekstin tarkenne.

Valitse sama erotinmerkki, jonka valitsit tehdessäsi CSV-vientiä MyCashflow'n hallinnassa (pilkku tai puolipiste).

Valitse tarkenteeksi lainausmerkit (").

• Asetusten viimeisessä vaiheessa voit määrittää jokaiselle tuotavan tiedoston sarakkeelle oman tietotyypin (esim. teksti tai päivämäärä).

Tuotenumerokenttä kannattaa määritellä tekstityyppiseksi – varsinkin jos tuotenumerossa on etunollia. Näin varmistetaan, ettei Excel yritä käsitellä sitä esimerkiksi kokonaislukuna.

Hinta kannattaa määrittää tyypiksi Yleinen. Lisäksi tuonnin lisäasetuksissa voit määrittää desimaalierottimeksi pisteen, mikä varmistaa että Excel osaa tulkita hinnan tavallisena desimaalilukuna.

3. Kun olet määrittänyt tarvittavat tuonnin asetukset, voit siirtyä käsittelemään CSV-tiedostoa tavalliseen tapaan.

Kun tuot tiedostoa verkkokauppaan, muista valita tuonnissa sama erotinmerkki, jonka valitsit CSV-tiedostoa luodessasi.