Päivityksissä muutettiin Paytrail-maksut vietäviksi verokannoittain Paytrailin järjestelmään, mikä tarkentaa Paytrailin tilitysraportin sisältöä. Lisäksi OGOShip-laajennus poistuu käytöstä. Teimme myös useita muita pienempiä muutoksia ja bugikorjauksia.

Muutos Paytrail-tilitysraporttien muodostamiseen

Paytrailille välittyvään tilausdataan tehtiin muutoksia, minkä ansiosta Paytrail-maksut näkyvät verokannoittain eriteltyinä Paytrailin tilitysraportissa.

Paytrailin tilitysraporttien avulla voit välittää yrityksesi kirjanpitäjälle tiedon Paytrail-maksukomissioiden osuudesta tilauksissa. Niiden rinnalla kannattaa käyttää MyCashflow'n kirjanpitoraporttia, joka sisältää tarkat rivitiedot ja kaikkien maksupalveluiden suoritetut maksut.

OGOShip-laajennus poistuu

Verkkokaupan varastonhallintaan käytetty OGOShip-laajennus poistuu käytöstä 31.12.2023. Tämän jälkeen laajennusta käyttävät OGOShip-integraatiot lakkaavat toimimasta.

Käteismaksutapa käytettäväksi ilman maksupäätettä

Päivityksissä lisättiin mahdollisuus käyttää MyCashflow Kassan käteismaksutapaa myös ilman maksupääteyhteyttä. Näin voit veloittaa tai palauttaa käteismaksuja esimerkiksi vaihtojen ja palautuksien yhteydessä alun perin maksupäättellä maksetuissa tilauksissa.

Ylimääräisiä käteismaksuja piti aiemmin käsitellä käyttäen Ennakkomaksu-maksupalvelua, jolloin maksuraportit eivät vastanneet todellista maksutapojen käyttöä. Kun käteisveloitusten yhteydessä käytetään aina käteismaksutapaa, voit nyt erotella raporteissa myymälän käteismaksut helposti verkkokaupasta.

Veloittaaksesi asiakkailta lisäsummia tai palauttaaksesi rahaa valitse Käteinen maksutavaksi tilaussivulla uuden maksutapahtuman luonti-ikkunassa.

Tuotedokumenttien poistaminen

Voit nyt poistaa tuotedokumentteja tuotteilta käyttämällä CSV-tuontia. Valitse tällöin tuonnin tyypiksi Tuotedokumentit ja muotoile CSV-tiedosto alla olevan esimerkin mukaisesti:

ProductIDProductDocumentIDRemove
11CONFIRM
12CONFIRM

MyCashflow API

Päivityksissä lisättiin uusi Redirects-rajapinta 301-uudelleenohjausten hallintaan.

Redirects API:n käyttö edellyttää, että verkkokauppaan on asennettu Uudelleenohjaukset-laajennus. Tämän lisäksi MyCashflow'n asiakaspalvelun on asetettava rajapinta käyttöön manuaalisesti, joten ilmoita meille asiakaspalvelu-chatin välityksellä, jos tarvitset rajapinnnan käyttöösi.

Lisäksi päivityksissä korjattiin Orders API palauttamaan 422-virhekoodi aiemman 500-koodin sijaan tilanteissa, joissa Klarna estää tilauksen muokkaamisen.

Muut lisäykset

• DHL:n lähetyksiin lisättiin yksityisen vastaanottajan nimi yrityksen nimeksi, sillä aikaisempi toiminnallisuus aiheutti joskus ongelmia tullauksessa.
  • Shipit-laajennuksessa lisättiin UPS-kuljetuspalveluille tullaustietojen kysely lähetettäessä EU:n ulkopuolisiin maihin.
  • Lisättiin tilausasetus, jolla toimitustavat on mahdollista järjestää ostoskorissa ja kassalla automaattisesti toimitusmaksun perusteella. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos haluat käyttää asetusta.

Bugikorjaukset

Päivityksissä korjattiin myös seuraavat bugit:

• Bannerien ja vanhojen alennuskampanjoiden oletusarvoinen raukeamisaika oli kello 00:00, joten ne poistuivat verkkokaupasta jo viimeiseksi voimassaolopäiväksi merkityn vuorokauden alkaessa, jollei kauppias huomannut muuttaa kellonaikaa. Bugin korjauksen jälkeen oletusarvoinen raukeamisaika on kello 23:59:59 eli sekunti ennen vuorokauden päättymistä.
  • PostNord-osoitekorttien muodostaminen kaatui, koska PostNordin rajapinta alkoi palauttaa kahdentyyppisiä osoitekortteja.
  • Postin Pikakirjettä käyttäviä lähetyksiä ei ollut mahdollista toimittaa Ahvenanmaalle, koska Postin rajapinta ei palauta tullidokumentteja Ahvenanmaalle menevälle pikakirjeelle.
  • Lähetyslistat tulostuivat useita kertoja, jos lähetys sisälsi useita paketteja. Jatkossa tulostuu vain yksi lähetyslista.
  • {CheckoutPaymentMethods}-tagi tulosti verollisen hinnan, vaikka tagille oli asetettu includetax: 'false' -attribuutti.
  • Verkkokauppa saattoi rekisteröidä saman tilauksen kahteen kertaan, jos maksun vahvistus tapahtui yhtaikaisesti sekä asiakkaan paluun että maksupalvelun ilmoituksen myötä.
  • Ropo24:n maksujen tilan tarkastus ei toiminut.
  • Ostoskorien palautusviestit lähtivät asiakkaille tietyissä tapauksissa kaksi kertaa.
  • Myydyt tuotteet -raportti ei toiminut tiettyjen useita vuosia vanhojen tilausten kohdalla.