Päivitykset tuovat mukanaan suoraviivaisemman valmisteemojen valinnan ja asennuksen sekä tarkemman raportoinnin Google Shopping Ads -laajennukselle. Mukana myös parannuksia maksu- ja toimitustapoihin sekä optimointeja ja bugikorjauksia.

Teemat

Ilmaisten valmisteemojen valinta ja käyttöönotto onnistuu nyt kätevästi suoraan kaupan hallinnassa sivulla Ulkoasu > Teemat. Sivun kautta tarkistat myös vaivatta, miltä valitsemasi teema näyttää eri laitteilla ja eri väriversioissa.

Kaikki teemat – valmiit ja räätälöidyt – voidaan edelleen ottaa käyttöön myös version asetuksissa, kuten aiemminkin.

Lue lisää ilmaisten valmisteemojen käyttöönotosta ›

Lisäksi päivitysten aikana Teemakaupan maksullisten teemojen valikoimaa laajennettiin upeilla teemoilla, jotka soveltuvat erikokoisille verkkokaupoille.

Google Shopping Ads

Päivityksissä Google Shopping Ads -laajennuksen raportointi tuotiin seuraavalle tasolle. Voit seurata kaikkien Google Shopping Ads -mainostiliesi tuloksia suoraan verkkokaupan hallinassa tili- ja kampanjakohtaisten raporttien avulla.

Löydät Google Shopping Ads -raportit laajennuksen sivulta Tuotteet > Google Shopping Ads.

Palvelun käyttöön helpottamiseksi lisättiin tuotteiden massamuokkaustyökaluun mahdollisuus asettaa Google-tuoteryhmä kerralla valituille tuotteille.

Lisäksi korjattiin seuraavat ongelmat:
  • Kampanjat, joilla ei ollut tilastodataa (koska ne oli keskeytetty tai vasta luotu ja dataa ei ehtinyt vielä kertyä) eivät näkyneet kampanjoiden listalla hallintatyökalussa.
  • Avoimien kauppaversioiden listaus, joka näytettiin palvelun aktivoinnin yhteydessä, saattoi olla puutteellinen.

Toimitus- ja maksutavat

Matkahuollon noutopistehaussa korjattiin bugi, joka esti Ahvenanmaan noutopisteiden näyttämisen kassalla, jos asiakkaan maaksi oli valittu Ahvenanmaa. Kassa vaati virheellisesti, että maa oli Suomi.

Checkout Finland -palvelua käytettäville maksuille lisättiin toiminto maksun tilan tarkastamista varten. Toiminnon avulla voit tarkastaa, onko asiakas suorittanut maksun, kun käytössä on esimerkiksi laskutyyppinen maksupalvelu.

Katso tarkemmat ohjeet maksun tilan tarkastamiseen.

Optimoinnit

Päivityksissä tehtiin muutama parannus kauppojen suorituskykyyn ja turvallisuuteen:
  • Tuotesuodattimien tulostusta asiakaspuolella on optimoitu, mikä näkyy suurilla tuotelistoilla nopeampina sivunlatauksina.
  • Jatkossa kun vaihdat verkkokauppasi yleisen sähköpostiosoitteen, uuteen sähköpostiosoitteeseen lähetetään vahvistusviesti.
  • Ostoskorin lähettämislomakkeelle tehtiin teknisiä parannuksia, jotka estävät lomakkeen käytön spam-postin lähettämiseen.

Bugikorjaukset

Kaupan nimen näyttäminen Facebook-syötteessä on nyt korjattu. Aikaisemmin kaupan nimessä olevat &-merkit aiheuttivat virheitä.

Tilausten CSV-viennistä korjattiin väärin päin olevat OrderShippingZipCode ja OrderShippingCity -tunnisteet.