Voit antaa verkkokaupan tuotevariaatioille yksilölliset tuotekuvat, jotka näytetään mm. tuotesivulla, kassalla ja asiakkaille lähetettävissä ilmoituksissa.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin

Voit liittää hallintatyökalussa tuotekuvia variaatioihin kahdella eri tavalla, jotka on esitelty alla.

Variaatioiden tuotekuvat eivät ole yhteensopivia variaatiosplitterin kanssa.

Jos variaatioiden nimeämisessä on käytetty variaatiosplitteriä, tuotekuvalliset variaatiot eivät toimi oikein tuotesivulla:

• Tuotekortin variaatiokuvatyökalulla liitetyn variaation valinta ei toimi ostolomakkeella.
  • Kuvatekstin avulla liitettyä variaatiokuvaa ei saa näkyviin kuvagalleriassa.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin tuotekortilla

Hallintatyökalun tuotekortilta löydät helppokäyttöisen työkalun, jonka avulla voit liittää tuotteen kuvia variaatioihin.

Kun liität tuotekuvia variaatioihin tällä tavalla, kuvien näyttäminen tuotesivulla edellyttää, että variaatiokuvien Interface-tagit on lisätty tuotteen sivupohjaan (themes/shop/THEME/product.html).

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet variaatiokuvien teematoteutukseen.

Jos teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä verkkokaupan teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Varmista, että tuotteelle on lisätty kuva, jonka haluat liittää variaatioon.
  3. Tuotekortin Varasto-välilehdellä paina haluamasi variaation kuvaa.

Saat näkyviin kaikki tuotteelle lisätyt, variaatioon liitettävissä olevat kuvat.

4. Valitse haluamasi kuva ja paina Tallenna-painiketta.

Kuva on nyt liitetty variaatioon.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin kuvatekstin avulla

Jos tuotekortin variaatiokuvatyökalulle ei ole lisätty tukea verkkokaupan teemaan, voit liittää variaatioon tuotekuvan myös asettamalla variaation nimen halutun kuvan kuvatekstiksi.

Kun liität tuotekuvia variaatioille tällä tavalla, valitun variaation kuvan näyttäminen oikein tuotesivulla edellyttää, että verkkokaupan teemaan on lisätty galleriakuvan vaihtamiseen käytettävä JavaScript-plugin.

Katso ohjeet pluginin käyttöönottoon.

Jos teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä verkkokaupan teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Varmista, että tuotteelle on lisätty kuva, jonka haluat liittää variaatioon.
  3. Paina haluamaasi tuotekuvaa tuotekortin tuotekuvalistalla.

Kuvan tiedot ja asetukset aukeavat.

4. Anna kuvatekstiksi variaation nimi, johon haluat liittää kuvan.

Päivitä myös päätuotteen tuotekuvan kuvateksti vastaamaan jotakin variaatiota, jotta senkin voi vaihtaa näkyviin valitsemalla jonkin variaation.

5. Tallenna kuvateksti ja sulje kuvan tiedot. Toista sama jokaiselle variaatiolle, jolle haluat yksilöllisen kuvan.

Tarkista lopuksi verkkokaupan julkiselta puolelta, että kuva liitettiin haluamaasi variaatioon.

Asiakkaan valitessa uuden variaation verkkokaupan julkisella puolella variaatioon liitetty tuotekuva vaihdetaan näkyviin.

Voit nyt määrittää muiden variaatioiden kuvat samalla tavalla.

Kuvien poistaminen variaatioilta

Jos olet liittänyt variaatioon väärän tuotekuvan, voit poistaa sen poistamalla kyseisen tuotekuvan tuotteelta. Tällöin variaation tuotekuvaksi asetetaan automaattisesti tuotteen pääkuva.