Voit itse määrittää verkkokaupan tuoteattribuutit ja hallita tuoteominaisuuksista muodostettavia kaupan tuotesuodattimia.

Voit hallita tuoteominaisuuksia ja -suodattimia hallintatyökalun sivulla Tuotteet > Tuotesuodattimet.

Tuotesuodattimien hallinta

Suodattimien lisääminen

Tällä hetkellä tuotesuodattimia on mahdollista lisätä vain CSV-tuonnin avulla.

Alla näet esimerkin tuotesuodattimien lisäämiseen käytettävästä CSV-tiedostosta:

AttributeCode;  AttributeLabel-fi;  AttributeLabel-se;  AttributeLabel-ee;  AttributeLabel-en
length;         Pituus;             Längd;              Pikkus;             Length
width;          Leveys;             Bredd;              Laius;              Width

Kun olet luonut tuotesuodattimen, voit määrittää sen arvot sivulla Tuotteet > Tuotesuodattimet.

Itse luodut tuoteominaisuudet pitää tällä hetkellä lisätä tuotteille ja variaatioille CSV-tuonnin avulla.

Katso CSV-esimerkit tuoteattribuuttien luomisesta ja omien tuoteominaisuuksien käyttämisestä tuotteilla ja variaatioilla.

Tuoteominaisuuksien CSV-tuonti eroaa muista sisällöistä siten, että erikieliset käännökset voidaan tuoda kauppaan samassa tiedostossa ylläolevan esimerkin mukaisesti.

Tuoteominaisuudet ovat tällä hetkellä kokeellinen ominaisuus, jonka kaikkia toimintoja ei ole vielä toteutettu. Suodattimien lisääminen toteutetaan jatkokehityksessä lähitulevaisuudessa.

Suodattimien muokkaaminen

Hallintatyökalun Tuotteet > Tuotesuodattimet -sivulla voit muokata tuoteominaisuuksien tietoja ja asetuksia.

1. Paina Muokkaa-linkkiä tuotesuodattimen otsikkorivillä:
  2. Tee muutokset tuotesuodattimen tietoihin.

Voit muokata seuraavia tietoja:

• Nimi: Tuotesuodattimen nimi näytetään verkkokaupassa suodatinvalikkojen yhteydessä sekä tuotesivulla (jos Näytä tuoteominaisuus tuotesivulla -asetus on päällä). Muokkaa nimeä painamalla sitä tuotesuodattimen otsikkorivillä.
    • Näytä tuotesuodatin kaupassa: Asetuksen ollessa käytössä tuotesuodatinvalikko näytetään tuotelistojen yhteydessä.
    • Näytä tuoteominaisuus tuotesivulla: Asetuksen ollessa käytössä tuotesuodattimen arvot listataan tuotesivulla.

Asetuksen käyttäminen edellyttää, että sille on lisätty tuki verkkokaupan teemaan.

MyCashflow'n sisäinen Barebones-oletusteema sisältää valmiin tuen ominaisuudelle.

Tuen lisääminen edellyttää HTML/CSS-kielten ja MyCashflow'n Interface-merkkauksen käyttämistä. Jos teeman muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Katso tarkemmat ohjeet tuoteominaisuuksien teematuen toteuttamiseen.

3. Paina Tallenna-painiketta.

Suodattimien järjesteleminen

Tuotesuodattimet näytetään verkkokaupassa samassa järjestyksessä kuin hallintatyökalun Tuotteet > Tuotesuodattimet -sivulla.

Järjestä tuotesuodattimet tarttumalla tuotesuodattimen otsikkorivillä Järjestä-linkkiin ja raahaamalla tuotesuodattimet haluamaasi järjestykseen.

Kun olet muuttanut järjestystä, se päivitetään välittömästi kaupan puolen suodattimissa.

Suodattimien poistaminen

Tuotesuodattimien poistaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista. Voit kuitenkin piilottaa haluamasi suodattimet ja ominaisuudet kaikista versioista käyttämällä Näytä tuotesuodatin kaupassa ja Näytä tuoteominaisuus tuotesivulla -asetuksia.

Piilotettuja tuotesuodattimia ja -ominaisuuksia ei näytetä kaupassa, mutta voit kuitenkin edelleen käyttää piilotettujen attribuuttien arvoja tuotteilla ja variaatioilla.

Tuotesuodattimien arvojen hallinta

Arvojen lisääminen attribuuteille

1. Paina Lisää uusi arvo -painiketta haluamasi suodattimen arvotaulukon alla.

Arvotaulukkoon lisätään uusi rivi.

2. Anna uudelle arvolle tunniste.

Tunnistetta ei näytetä kaupan puolella missään. Sitä käytetään vain arvon tunnistamiseen esimerkiksi teeman tiedostoissa tai CSV-tuonneissa.

Tunniste voi sisältää pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä), numeroita ja alaviivoja.

3. Syötä arvon nimi tarvittavilla kielillä taulukon kielisarakkeisiin.

Nimi näytetään kaupan puolen suodatinvalikossa, josta asiakkaat valitsevat haluamansa arvot.

Kun olet lisännyt arvon, voit valita sen käyttöön tuotteilla tai variaatioilla.

Arvojen muokkaaminen

Painamalla haluamaasi arvoa taulukossa pääset tekemään muutoksia arvoihin.

Muutettuasi arvoa, muutos päivitetään välittömästi kaikille tuotteille ja variaatioille, joilla arvo on käytössä, sekä kaupan puolen tuotesuodattimissa.

Arvojen järjesteleminen

Suodattimien arvot näytetään kaupan puolen suodattimissa samassa järjestyksessä kuin hallintatyökalun tuoteattribuuttitaulukoissa.

Voit järjestellä arvot tarttumalla -kuvakkeeseen arvon oikeassa reunassa ja raahamalla sen haluttuun kohtaan taulukossa.

Arvojen poistaminen

Poista attribuutilta arvo painamalla -kuvaketta rivin oikeassa reunassa.

Poistamista ei ole mahdollista peruuttaa.

Kun olet poistanut arvon, se poistuu välittömästi kaikilta tuotteilta ja variaatioilta ja kaupan puolen tuotesuodattimista.