Voit asettaa Google Analyticsin seuraamaan kaupassasi loppuun asti saatettuja ostotapahtumia sekä yksi- että monisivuisilla kassoilla.

Jos aiot seurata tilauskonversiotasi, ota ensin käyttöön verkkokaupan seuranta ja sivustohaun seuranta.

Tilauskonversiota seurataan käyttämällä Google Analyticsin tavoitteita. Tavoitteet ovat ennalta määrättyjä skenaarioita, joiden tapahtuminen kirjataan Google Analyticsin konversioraporteille.

Lue lisää tavoitteista Googlen omissa ohjeissa.

Tavoitteiden luominen

Näin määrität tilauskonversion käyttöön tarvittamat tavoitteet:

1. Mene Google Analyticsin hallintasivulle Järjestelmänvalvoja > Tavoitteet.
  2. Lisää tavoite painamalla Uusi tavoite -painiketta.
  3. Valitse tavoitteen määritys:

Sopiva määritys voi olla Tulo > Tilaa tai Tulo > Osta tuote riippuen Analyticsissä valitusta toimialasta.

Kaupan toimiala valitaan Analyticsin hallinnan sivulla Järjestelmänvalvoja > Omaisuuden asetukset kohdassa Alakohtainen luokka (usein Ostokset on verkkokaupalle sopivin valinta).

4. Määritä tavoitteen tiedot.

Anna tavoitteen kuvauksessa nimeksi esimerkiksi Onnistunut tilaus ja tyypiksi Kohde.

5. Aseta tavoitteen kohteeksi Säännöllinen lauseke > /thanks.
  6. Ota halutessasi käyttöön Myyntisuppilo.

Myyntisuppilolla tarkoitetaan reittiä, jota pitkin oletat asiakkaiden päätyvän tavoitteen kohdesivulle.

Myyntisuppilo määritellään eri tavalla kassatyypistä riippuen. Katso alta eri kassoja koskevat ohjeet:

Yhden sivun kassa ja Klarna Checkout -kassa:

• Nimi: Ostoskori, Näyttö/sivu: /cart/ (tee vaiheesta valinnainen)
    • Nimi: Kassa, Näyttö/sivu: /checkout/ (jos käytössä on Klarna Checkout, anna osoite /klarna-checkout/)

Monisivuinen kanssa:

• Nimi: Ostoskori, Näyttö/sivu: /cart/ (aseta valinnaiseksi)
    • Nimi: Asiakastietojen syöttö, Näyttö/sivu: /checkout/customer_information/
    • Nimi: Toimitustavan valinta, Näyttö/sivu: /checkout/shipping/
    • Nimi: Maksutavan valinta, Näyttö/sivu: /checkout/payment/
    • Nimi: Tilauksen esikatselu, Näyttö/sivu: /checkout/
    • Nimi: Kiitossivu, Näyttö/sivu: /thanks/
  7. Tallenna tavoite.

Nyt Google Analytics seuraa verkkokauppaan saapuvia tilauksia. Löydät näistä tietoa Analyticsin sivulta Konversiot > Tavoitteet.

Aiheettoman viittausliikenteen seurannan estäminen

Google Analytics tulkitsee monissa tapauksissa maksupalvelusta palaamisen verkkokauppaan viittausliikenteenä. Varsinkin tilauskonversiota seurattaessa tämä on ongelmallista, koska se estää konversioita kirjautumasta seurantaan.

Ongelma ilmenee useimmiten SSL-salauksen käyttöönoton jälkeen.

Ennen kuin määrität tavoitteita, estä maksupalvelujen tulkitseminen viittausliikenteeksi:

1. Mene Google Analyticsin hallinnassa sivulle Järjestelmänvalvoja > Seurantatiedot > Viittausten poissulkemisluettelo.
  2. Syötä luetteloon kaikki tämän kappaleen lopussa listatut osoitteeet.

Osoitteet, jotka kannattaa lisätä poissuljettavaksi viittausliikenteen seurannasta:

• aktia.fi
  • acs4.3dsecure.no
  • acs2.edb.com
  • cap.attempts.securecode.com
  • danskebank.fi
  • klarna.com
  • cards-eu.klarna.com
  • luottokunta.fi
  • nordea.fi
  • epmt.nordea.fi
  • op.fi
  • kultaraha.op.fi
  • paypal.com
  • ppipe.net
  • saastopankki.fi
  • s-pankki.fi
  • online.s-pankki.fi
  • secure.payments.digitalriver.com
  • paymenthighway.io
  • payment.paytrail.com
  • secure.jousto.com
  • pay.checkout.fi