Voit asettaa Google Analyticsin seuraamaan kaupassasi loppuun asti saatettuja ostotapahtumia sekä yksi- että monisivuisilla kassoilla.

Jos aiot seurata tilauskonversiotasi, ota ensin käyttöön verkkokaupan seuranta ja sivustohaun seuranta.

Tilauskonversiota seurataan käyttämällä Google Analyticsin tavoitteita. Tavoitteet ovat ennalta määrättyjä skenaarioita, joiden tapahtuminen kirjataan Google Analyticsin konversioraporteille. Lue lisää tavoitteista Googlen omissa ohjeissa.

Aiheettoman viittausliikenteen seurannan estäminen

Google Analytics tulkitsee monissa tapauksissa maksupalvelusta palaamisen verkkokauppaan viittausliikenteenä. Varsinkin tilauskonversiota seurattaessa tämä on ongelmallista, koska se estää konversioita kirjautumasta seurantaan.

Ongelma ilmenee useimmiten SSL-salauksen käyttöönoton jälkeen.

Ennen kuin määrität tavoitteita, estä maksupalvelujen tulkitseminen viittausliikenteeksi:

1. Mene Google Analyticsin hallinnassa sivulle Järjestelmänvalvoja > Seurantatiedot > Viittausten poissulkemisluettelo.
  2. Syötä luetteloon kaikki tämän kappaleen lopussa listatut osoitteeet.

Osoitteet, jotka kannattaa lisätä poissuljettavaksi viittausliikenteen seurannasta:

• aktia.fi
  • acs4.3dsecure.no
  • acs2.edb.com
  • cap.attempts.securecode.com
  • danskebank.fi
  • klarna.com
  • luottokunta.fi
  • nordea.fi
  • op.fi
  • paypal.com
  • ppipe.net
  • saastopankki.fi
  • s-pankki.fi
  • secure.payments.digitalriver.com
  • paymenthighway.io
  • payment.paytrail.com
  • secure.jousto.com

Tavoitteiden luominen

Aloita tilauskonversion seuraaminen luomalla uusi tavoite.

1. Siirry Google Analyticsin hallintasivulle Järjestelmänvalvoja > Tavoitteet.
  2. Lisää tavoite painamalla Uusi tavoite -painiketta.

Tavoitteen asetukset riippuvat kassan tyypistä. Katso seuraavista kappaleista oman verkkokauppasi kassalle sopivat asetukset.

Yhden sivun kassat

1. Valitse tavoitteen määrityksessä malli Maksun suorittaminen.
  2. Määritä tavoitteen tiedot.

Anna tavoitteen kuvauksessa nimeksi esimerkiksi Onnistunut tilaus ja tyypiksi Kohde.

3. Aseta tavoitteen kohteeksi Alkaa tekstillä > /checkout/thanks.
  4. Ota halutessasi käyttöön Myyntisuppilo.

Myyntisuppilolla tarkoitetaan reittiä, jota pitkin oletat asiakkaiden päätyvän tavoitteen kohdesivulle.

Jos myyntisuppilo otetaan käyttöön, siihen kannattaa luoda seuraavat kaksi vaihetta:

• Nimi: Ostoskori, Näyttö/sivu: /cart/ (tee vaiheesta valinnainen)
    • Nimi: Kassa, Näyttö/sivu: /checkout/
  5. Tallenna tavoite.

Monisivuiset kassat

1. Valitse tavoitteen määrityksessä malli Maksun suorittaminen.
  2. Määritä tavoitteen tiedot.

Anna tavoitteen kuvauksessa nimeksi esimerkiksi Onnistunut tilaus ja tyypiksi Kohde.

3. Aseta tavoitteen kohteeksi Alkaa tekstillä > /checkout/thanks.
  4. Ota halutessasi käyttöön Myyntisuppilo.

Myyntisuppilolla tarkoitetaan reittiä, jota pitkin oletat asiakkaiden päätyvän tavoitteen kohdesivulle.

Jos myyntisuppilo otetaan käyttöön, siihen kannattaa luoda seuraavat kuusi vaihetta:

• Nimi: Ostoskori, Näyttö/sivu: /cart/ (aseta valinnaiseksi)
    • Nimi: Asiakastietojen syöttö, Näyttö/sivu: /checkout/customer_information/
    • Nimi: Toimitustavan valinta, Näyttö/sivu: /checkout/shipping/
    • Nimi: Maksutavan valinta, Näyttö/sivu: /checkout/payment/
    • Nimi: Tilauksen esikatselu, Näyttö/sivu: /checkout/
    • Nimi: Kiitossivu, Näyttö/sivu: /checkout/thanks/
  5. Tallenna tavoite.