Posti SmartShip -laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi Postin SmartShip -järjestelmän kanssa ja tulostaa Postin osoitekortteja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Posti SmartShip -palvelun kautta saat verkkokaupassa käyttöön seuraavat ominaisuudet:

• Pakettiautomaatit ja vaihtoehtoiset noutopisteet (MyCashflow'ssa maksutta)

• Maksuvyöhykehinnoittelu

• Toimitukset ulkomaille

• Tulosta osoitekortit suoraan hallintatyökalusta

• Lähetysten seuranta

Lue lisää Posti SmartShip -palvelusta ›

Saat Postin palvelut käyttöön myös esimerkiksi Unifaun (eCom PRO / eCom LITE)- tai Shipit-laajennuksen kautta.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta.

Posti SmartShip -järjestelmän integraatiotoimittaja on Unifaun, joka laskuttaa integraation käytöstä 20 € / kk (sopimus tehdään Posti SmartShip -palvelussa integraation käyttöönoton yhteydessä). Lisäksi Posti veloittaa lähetyksistä sopimuksesi mukaan.

Asennus ja käyttöönotto

Posti SmartShipin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

• Tilaa Postin sopimusasiakkuus. Tilauslomakkeen löydät täältä.
    • Jos olet käyttänyt aiemmin Postin yrityspalveluita, voit käyttää olemassaolevaa sopimustasi SmartShipissä.
  • Lisäksi tarvitset Postin asiointitunnuksen, jonka voit tilata täältä. Asiointitunnuksen tilaamiseen tarvitset sopimusasiakkuuden.
  • Jotta voit lähettää paketteja Postin palveluilla, tarvitset myös Postin logistiikkapalveluiden sopimustunnuksen. Tilaa tunnus täältä.
    • Riippuen lähettämäsi tavaran koosta tunnus on joko logistiikka- tai rahtipalvelujen tunnus. Saat Postilta aina tarvittavan tunnuksen tilauksesi perusteella.
  • Tilaa ja aktivoi integraatio Posti SmartShip -palvelussa
  • Määrittele lähettäjän tiedot ja pikahakuarvo
  • Luo verkkokaupalle API-avain
  • Aktivoi Posti SmartShip -laajennus verkkokaupan hallinnassa.
  • Luo toimitustapa, joka käyttää Posti SmartShipin palveluja.

Alta löydät tarkemmat ohjeet Posti SmartShipin käyttöönottoon verkkokaupassa.

Lähettäjän tietojen määrittely

Tällä hetkellä MyCashflow-kaupoissa on mahdollista käyttää vain yhtä SmartShip-lähettäjää kerrallaan.

1. Kirjaudu Posti SmartShipin järjestelmään osoitteessa https://smartship.unifaun.com.
  2. Mene sivulle Ylläpito > Lähettäjä.
  3. Paina Uusi lähettäjä -painiketta.
  4. Syötä Pikahakuarvo-kenttään 1.

Jos pikahakuarvoa ei ole asetettu arvolla 1, automaattinen osoitekorttien luonti epäonnistuu.

5. Paina vasemman yläkulman -painiketta ja syötä yrityksesi ALV-numero.

Jos ALV-numeroa ei ole syötetty, EU:n ulkopuoliset lähetykset epäonnistuvat.

6. Täytä muihin lomakkeen tietoihin yrityksesi tai verkkokauppasi tiedot.
  7. Paina lopuksi Valmis.

Integraation aktivointi

Seuraavaksi voit aktivoida integraation Posti SmartShipin verkkopalvelussa:

1. Valitse Posti SmartShipin hallintapaneelin sivun oikeassa yläkulmassa Verkkokauppa.
  2. Valitse Lisää ominaisuuksia järjestelmään.
  3. Valitse sivulla näkyvältä listalta Unifaun ERPConnect (APIConnect, REST API, JSON) ja siirry palvelun tilaussivulle.
  4. Täytä tiedot lomakkeelle ja hyväksy tilausehdot.

Kun integraatio on aktivoitu ja pikahakuarvo asetettu oikein, voit luoda verkkokaupalle API-avaimen.

API-avaimen luominen

1. Siirry Posti SmartShipin verkkopalvelussa sivulle Ylläpito > API-avaimet.

API-avaimet-kohta ei näy valikossa ennen kuin Unifaun ERPConnect (APIConnect, REST API, JSON) on tilattu ja tilauksesi on hyväksytty.

2. Luo uusi API-avain painamalla Uusi API-avain -painiketta.
  3. Täytä API-avaimen tiedot lomakkeelle:

Valitse tyypiksi Web Service-kutsu (REST).

Anna sähköpostiosoitteesi mahdollisia yhteydenottoja varten.

Syötä Developer-Id-kenttään 0050005613.

Tallenna API-avain.

4. Ota avaimen tiedoista talteen Tunnus ja Salainen tunnus.

Nämä syötetään Posti SmartShip -laajennuksen asetuksiin verkkokaupan hallinnassa.

Laajennuksen aktivointi ja toimitustavan luominen

1. Kirjaudu verkkokaupan hallintaan ja tilaa Posti SmartShip -laajennus sivulla Tili > Laajennukset.
  2. Syötä laajennuksen asetuksiin Tunnus ja Salainen tunnus, jotka otit talteen Posti SmartShipin API-avaimelta.
  3. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt voit luoda kauppaan uuden toimitustavan SmartShipille, jotta saat palvelun verkkokaupan asiakkaiden käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse Osoitekortin luonti-kohdassa Posti SmartShip ja haluamasi Postin kuljetuspalvelu.
  3. Täytä toimitustavan muut tiedot ja määritä toimituskulut ja painorajat.
  4. Tallenna toimitustapa.

Posti SmartShip on nyt käytössä verkkokaupan kassalla. Mene kaupan julkiselle puolelle ja testaa että toimitustapa toimii tekemällä testitilaus.

Jos haluat tarjota useita Posti SmartShip -toimituspalveluja, voit luoda useita toimitustapoja, jotka käyttävät Posti SmartShipiä.

Palautuskorttien tulostaminen

SmartShip-laajennus voi luoda tilaukselle automaattisesti palautuskortin, jonka voit lähettää asiakkaalle toimituksen yhteydessä tarvittaessa.

Ota palautuskorttien tulostus käyttöön SmartShipiä käyttävän toimitustavan asetuksissa valitsemalla kenttä Tulosta palautuskortti.

Kun kenttä on valittu, palautuskortti tulostetaan yhdessä osoitekortin kanssa painamalla tilauksen tiedoissa Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Tällä hetkellä integraatiossa on tuettu palautuskorttien tulostaminen seuraavilla palveluilla:
  • Posti Express -paketti
  • Postipaketti
  • Posti Kotipaketti
  • SmartPOST Viro
  • Posti Pikkupaketti

• Posti Parcel Connect

• Posti Express Rahti

Tuetut palvelut

Seuraavat Postin palvelut ovat tuettuna MyCashflow'n SmartShip-laajennuksen kautta:

• Postipaketti

Toimitetaan noutopisteisiin ja pakettiautomaatteihin. Lue lisää ›

• Kotipaketti

Toimitetaan kotiin vastaanottajan kanssa sovittuna ajankohtana. Lue lisää ›

• Pikkupaketti

Alle 2 kg:n paketti postilaatikkoon tai ‑luukkuun. Lue lisää ›

• Kirjattu kirje

Lähetysten seurannan sisältävä kirje toimitetaan postiin ja luovutetaan kuittausta vastaan. Lue lisää ›

• Priority-kirje postiennakolla

Toimitetaan lähtökohtaisesti postitusta seuraavana työpäivänä. Lue lisää ›

Huomio! Palvelun käyttö edellyttää, että verkkokaupassa on käytössä postiennakkomaksutapa.

• Pikakirje
  • Rahti

Lavatoimitukset rahtikirjalla. Lue lisää ›

• Express-paketti

Jaetaan vastaanottajalle seuraavana päivänä klo 14 mennessä. Lue lisää ›

Saatavilla myös seuraavana päivänä klo 9 ja samana päivänä klo 00 mennessä toimitettavat versiot

• Express Business Day Parcel (Pallet-versio ei ole tuettu)

Suomen rajat ylittävä, kaikille yrityksille sopiva aikataulutettu pakettikuljetus, joka kattaa koko Euroopan. Saat sen kaikkialta Suomesta ja kaikkialle Suomeen. Lähetyksen kulkua voit seurata ovelta ovelle. Lue lisää ›

• Express Rahti

Palvelulla tavoitat noin 90 % Suomen yrityksistä seuraavaksi työpäiväksi. Keskimäärin 97 % rahtilähetyksistä jaetaan 5 päivänä viikossa yön yli -palveluna. Lue lisää ›

Saatavilla myös samana päivänä klo 21 mennessä toimitettava versio

• Parcel Connect

Paketit Eurooppaan, toimitetaan perille tai noudettavaksi noutopisteestä. Lue lisää ›

• EMS-pikapalvelu

EMS (Express Mail Service) on pakettien ja asiakirjojen nopein mahdollinen kuljetus maailmalle. Lue lisää ›

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Edistyneet asetukset

Posti SmartShip -toimitustapojen Edistyneet asetukset -kohdassa voit asettaa toimitustavalle Posti SmartShip -palvelussa määritettyjä tulostussuosikki- ja PDF-asetuksia.

PDF-asetukset

PDF-asetuksien avulla voit määrittää haluamillesi toimitustavoille tarvittavan kokoisen osoitekortin. Näin voit esimerkiksi luoda toimitustapoja, joiden osoitekortit tulostetaan aina sopivan kokoisina tarratulostimille.

PDF-asetukset määritetään kopioimalla asetukset Posti SmartShip -palvelun hallinnasta toimitustavan asetuksiin MyCashflow'n hallinnassa:

1. Mene Posti SmartShip -palvelun hallinnan sivulle Asetukset > PDF-asetukset > Muokkaa > Klikkaa antaaksesi arvon.
  2. Määritä järjestyksessä ensimmäisen PDF-asetuksen arvot.
  3. Paina Valmis.
  4. Paina REST API.
  5. Kopioi sivulla näkyvä koodinpätkä kokonaisuudessaan.
  6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi koodi kohtaan Edistyneet asetukset > PDF-asetukset.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran tulostat toimitustapaa käyttävälle tilaukselle osoitekortin tilaussivulla, osoitekortti tulostetaan määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Tulostussuosikit

Voit määrittää Posti SmartShip -palvelua käyttäville toimitustavoille tulostussuosikkiasetukset, joiden avulla voit asettaa toimitustapaa käyttäville lähetyksille logistiikkapalvelun lisäpalveluja.

Tulostussuosikkien avulla voit asettaa lähetyksille esimerkiksi seuraavia toimintoja:

• Toimitusajan sopiminen puhelimitse vastaanottajan kanssa
  • Lähetyksen kollikoko
  • Lähetyksen käsittely särkyvänä tai vaarallisina aineina
  • Lauantaijakelu
  • Toimitus saman päivän aikana

Kaikki saatavilla olevat lisäpalvelut ovat tuettuna MyCashflow'ssa.

Tulostussuosikkien käytöstä voi syntyä ylimääräisiä kustannuksia riippuen määrittämistäsi asetuksista. Tutustu kustannuksiin käyttämiesi asetusten palvelukuvauksissa.

Tulostussuosikit määritetään Posti SmartShip -palvelussa ja kopioimalla tulostussuosikin nimi MyCashflow'n hallintaan toimitustavan asetuksiin:

1. Mene Posti SmartShip -palvelun sivulle Ylläpito > Tulostussuosikit.
  2. Paina Uusi tulostussuosikki.
  3. Anna tulostussuosikille nimi ja määritä tarvittavat asetukset.
  4. Paina Valmis.
  5. Kopioi tulostussuosikille antamasi nimi.

Varmista ettet kopioi nimen mukana ylimääräisiä välilyöntejä.

6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi tulostussuosikin nimi kohtaan Edistyneet asetukset > Tulostussuosikin nimi.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran lähetät muokkaamaasi toimitustapaa käyttävän tilauksen asiakkaalle, määrittämäsi asetukset otetaan huomioon käsittelyssä.

Jos lähetyksestä syntyy lisäkustannuksia, ne peritään seuraavan Posti SmartShip -palvelun kuukausimaksun yhteydessä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• toimitustapa, jossa asiakas noutaa tilauksen logistiikkayhtiön toimipisteestä, eikä pakettiautomaatista sekä
  • maksutapa, jolla on käytössä Postiennakko-palvelu.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.

Katso tarvittaessa ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.