Paytrail sisältää kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet, korttimaksamisen, laskulla ostamisen sekä Paytrail-tilin.

Tämä artikkeli käsittelee vanhaa Paytrail-laajennusta, joka poistuu käytöstä alkuvuodesta 2022.

Vanhan Paytrailin käyttöönottoa ei suositella. Käytä sen sijaan uudistettua Paytrail-integraatiota.

Vanha Paytrail poistuu Checkoutin ja Paytrailin yhdistymisen myötä. Lue myös MyCashflow'n tiedote yhdistymisestä.

Saat kaikki Paytrail-palvelun sisältämät maksutavat käyttöön yhdellä sopimuksella.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Saatavilla on kuukausimaksuton provisiohinnoittelu ja vaihtoehtoinen kuukausimaksu.

Pankkimaksujen, korttimaksujen sekä MobilePay -maksujen palautusten hinta on 0,35 €/kpl. Collector-maksujen palautusten hinta on 0 €/kpl.

Katso hinnasto ja lue lisää Paytrail-palvelusta ›

Asennus ja käyttöönotto

1. Tilaa itsellesi Paytrail-palvelu.
  2. Kirjaudu Paytrailin hallintaan osoitteessa https://dashboard.paytrail.com.
  3. Hae Paytrailin kauppiastunnus ja kauppiasvarmenne Paytrailin hallinnasta:

Kauppiastunnuksen löydät sivulta Asetukset > Yrityksen tiedot.

Kauppiasvarmenteen löydät sivulta Asetukset > Kauppiasvarmenne.

Kauppiasvarmenteen hankkiminen vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

4. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

5. Valitse maksupalveluksi Paytrail.
  6. Syötä Paytrail-kauppiastunnuksesi ja kauppiasvarmenne Kauppiasnumero- ja Salainen avain -kenttiin.
  7. Paina Jatka-painiketta.
  8. Määritä maksutavan asetukset.
  9. Testaa maksutapa.

Varmista että maksutapa näkyy kassalla ja toimii haluamallasi tavalla tekemällä testitilauksia eri toimitustavoilla ja eri versioissa.

Lue lisää maksutapojen testaamisesta ›

10. Julkaise maksutapa avoimeen käyttöön.

Kun maksutapa luodaan, se on oletusarvoisesti piilotettu. Maksutapa julkaistaan maksutavan tietojen Näytä valituissa kauppaversioissa -asetuksen avulla.

Kaikki tiedot Paytrailin tilityksistä, verkkokauppaasi saapuneista maksuista ja myynnin kehityksestä löydät Paytrailin kauppiaspaneelista.

Maksujen testaaminen

Paytrail tarjoaa käyttäjilleen testitunnukset, jotka voit syöttää Paytrailia käyttävän maksutavan asetuksiin.

• Kauppiasnumero: 13466
  • Salainen avain: 6pKF4jkv97zmqBJ3ZL8gUw5DfT2NMQ

Löydät täältä myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit käydä läpi koko ostoprosessin.

Maksut ja tilitykset

Löydät listan kaikista Paytrailin kautta suoritetuista maksuista Paytrailin hallintapaneelin sivulta Maksut.

Pankkitilillesi suoritettavat tilitykset taas löytyvät sivulta Tilitykset.

Tilitykset suoritetaan viiveellä. Eri maksutapojen tilitysajat on listattu alla:

• Verkkopankkimaksut: 1 pankkipäivä
  • Collector-lasku: 3 pankkipäivää
  • Kaikki luottokortit ja Paytrail-tili: 5 pankkipäivää

Maksujen palauttaminen

Voit palauttaa Paytrailillä suoritettuja maksuja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Paytrail-maksujen palautukset vähennetään automaattisesti Paytrailin tilityksistä. Palautuksen käsittely voi kestää joitakin arkipäiviä. Ennen tilityksen saapumista palautettu Paytrail-maksu näytetään edelleen maksettuna verkkokaupan hallinnassa.

Maksun tila päivittyy automaattisesti kun palautus on käsitelty Paytrailin järjestelmässä.

Voit tarkastella palautusten etenemistä Paytrailin hallintapaneelin sivulla Maksut > Palautusarkisto.

Kaikki avoimet Paytrail-palautukset listataan tilaussivulla näkyvässä ilmoituksessa.

Maksujen tila päivittyy automaattisesti kun palautus on käsitelty.

Voit tarkastella palautusten etenemistä Paytrailin hallintapaneelin sivulla Maksut > Palautusarkisto.

Koko maksun palauttaminen

Jos asiakas palauttaa koko tilauksen, palauta asiakkaan maksu kokonaisuudessaan painamalla Palauta koko maksu -linkkiä tilaussivun Maksutapahtumat-palstalla maksun työkaluvalikossa.

Kun palautat koko maksun, myös maksu- ja toimituskulut palautetaan asiakkaalle.

Osittaispalautuksen tekeminen

Voit palauttaa myös osan asiakkaan Paytrail-maksusta, jos asiakas palauttaa vain joitakin tuotteita.

Näin teet osittaispalautuksen Paytrailillä:

1. Paina tilaussivun yläreunan maksuilmoituksessa Palauta liikasuoritus -linkkiä
  2. Tarkista, että palautettava summa vastaa palautettujen tuotteiden yhteishintaa.
  3. Valitse Tee korjaus maksutapahtuman summaan.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Maksusivun ohituksen käyttöönotto

Paytrail-palveluun kuuluu maksusivun ohitusasetus, jonka avulla voit upottaa Paytrailin maksutavan valinnan kaupan kassalle.

Maksusivun ohituksen ollessa käytössä asiakas ohjataan suoraan valitun maksupalvelun maksusivulle tilauksen vahvistamisen jälkeen. Ilman tätä asetusta asiakkaat ohjataan tilauksen vahvistamisen jälkeen erilliselle sivulle valitsemaan maksuvaihtoehto.

Maksusivun ohitus on kuukausimaksullinen palvelu, joka on tilattava käyttöön. Tilaussivun löydät täältä.

Maksusivun ohituksen kuukausimaksu on 19 € + alv. 24 %.

MyCashflow'n asiakkailla maksusivun ohitukseen ei kuulu avausmaksua.

Kun olet tilannut palvelun, voit ottaa sen käyttöön Paytrailia käyttävän maksutavan asetuksissa valitsemalla Käytä maksutavan valintasivun ohitusta.

Voit myös valita eri pankit ja maksupalvelut, jotka haluat käyttöön kassalle.

Tallenna asetukset, kun olet asettanut maksusivun ohituksen päälle ja määrittänyt maksuvaihtoehdot.

Voit luoda myös useita eri Paytrail-maksutapoja samoilla tunnuksilla. Tällöin voit esimerkiksi erottaa verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä laskun/osamaksun eri maksutavoiksi.

Maksusivun ohitus kaupan asiakaspuolella

Kun maksusivun ohitus on käytössä, MyCashflow'n oletusteemassa näytetään ohitusta käyttävän maksutavan kohdalla pudotusvalikko, josta asiakas valitsee haluamansa maksuvaihtoehdon.

Jos valitset käyttöön vain yhden maksuvaihtoehdon maksutavan asetuksissa, kassalla ei näytetä pudotusvalikkoa, vaan pelkkä maksutavan nimi. Näin voit asettaa esimerkiksi MobilePayn omaksi maksutavakseen kaupassa.

PayPalin käyttöönotto Paytrailissa

Paytrailin kautta on mahdollista ottaa verkkokaupassa käyttöön PayPal-maksutapa, mutta tämä vaatii ylimääräisiä toimenpiteitä.

Katso Paytrailin ohjesivustolta ohjeet PayPalin käyttöönottoon.

MyCashflow'ssa on saatavilla myös suora integraatio PayPaliin.

PayPalin käyttäminen MyCashflow'ssa vaatii Premier- tai Business-tason PayPal-tilin.