Paytrail sisältää kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet, korttimaksamisen, laskulla ostamisen sekä Paytrail-tilin.

Saat kaikki Paytrail-palvelun sisältämät maksutavat käyttöön yhdellä sopimuksella.

Asennus ja käyttöönotto

1. Tilaa itsellesi Paytrail-palvelu.
  2. Kirjaudu Paytrailin hallintaan osoitteessa https://dashboard.paytrail.com.
  3. Hae Paytrailin kauppiastunnus ja kauppiasvarmenne Paytrailin hallinnasta:

Kauppiastunnuksen löydät sivulta Asetukset » Yrityksen tiedot.

Kauppiasvarmenteen löydät sivulta Asetukset » Kauppiasvarmenne.

Kauppiasvarmenteen hankkiminen vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

4. Luo uusi maksutapa verkkokaupan hallinnassa sivulla Asetukset » Maksutavat. Valitse maksupalveluksi Paytrail.

Anna maksutavalle havainnollinen nimi, kuten Verkkomaksut.

5. Syötä Paytrail-kauppiastunnuksesi ja kauppiasvarmenne Kauppiasnumero- ja Salainen avain -kenttiin.
  6. Tallenna maksutapa lopuksi.

Kaikki tiedot Paytrailin tilityksistä, verkkokauppaasi saapuneista maksuista ja myynnin kehityksestä löydät Paytrailin kauppiaspaneelista.

Maksujen testaaminen

Paytrail tarjoaa käyttäjilleen testitunnukset, jotka voit syöttää Paytrailia käyttävän maksutavan asetuksiin.

• Kauppiasnumero: 13466
  • Salainen avain: 6pKF4jkv97zmqBJ3ZL8gUw5DfT2NMQ

Löydät täältä myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit käydä läpi koko ostoprosessin.

Maksut ja tilitykset

Löydät listan kaikista Paytrailin kautta suoritetuista maksuista Paytrailin hallintapaneelin sivulta Maksut.

Pankkitilillesi suoritettavat tilitykset taas löytyvät sivulta Tilitykset.

Tilitykset suoritetaan viiveellä. Eri maksutapojen tilitysajat on listattu alla:

• Verkkopankkimaksut: 1 pankkipäivä
  • Collector-lasku: 3 pankkipäivää
  • Kaikki luottokortit ja Paytrail-tili: 5 pankkipäivää

Maksusivun ohituksen käyttöönotto

Paytrail-palveluun kuuluu maksusivun ohitusasetus, jonka avulla voit upottaa Paytrailin maksutavan valinnan kaupan kassalle.

Maksusivun ohituksen ollessa käytössä asiakas ohjataan suoraan valitun maksupalvelun maksusivulle tilauksen vahvistamisen jälkeen. Ilman tätä asetusta asiakkaat ohjataan tilauksen vahvistamisen jälkeen erilliselle sivulle valitsemaan maksuvaihtoehto.

Maksusivun ohitus on kuukausimaksullinen palvelu, joka on tilattava käyttöön. Tilaussivun löydät täältä.

Maksusivun ohituksen kuukausimaksu on 19 € + alv. 24 %.

MyCashflow'n asiakkailla maksusivun ohitukseen ei kuulu avausmaksua.

Kun olet tilannut palvelun, voit ottaa sen käyttöön Paytrailia käyttävän maksutavan asetuksissa valitsemalla Käytä maksusivun ohitusta.

Voit myös valita eri pankit ja maksupalvelut, jotka haluat käyttöön kassalle.

Tallenna asetukset, kun olet asettanut maksusivun ohituksen päälle ja määrittänyt maksuvaihtoehdot.

Voit luoda myös useita eri Paytrail-maksutapoja samoilla tunnuksilla. Tällöin voit esimerkiksi erottaa verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä laskun/osamaksun eri maksutavoiksi.

Maksusivun ohitus kaupan asiakaspuolella

Kun maksusivun ohitus on käytössä, MyCashflow'n oletusteemassa näytetään ohitusta käyttävän maksutavan kohdalla pudotusvalikko, josta asiakas valitsee haluamansa maksuvaihtoehdon.

Jos valitset käyttöön vain yhden maksuvaihtoehdon maksutavan asetuksissa, kassalla ei näytetä pudotusvalikkoa, vaan pelkkä maksutavan nimi. Näin voit asettaa esimerkiksi MobilePayn omaksi maksutavakseen kaupassa.