Tämän kokeellisen ominaisuuden avulla voit myydä verkkokaupassa lahjakorttituotteita. Lahjakortit toimitetaan asiakkaalle tilaussähköposteissa. Lahjakortit on myös mahdollista tulostaa hallintatyökalusta.

Tämän kokeellisen ominaisuuden myötä alkaa myös hallintatyökalun ulkoasun uudistus – ensimmäisenä kohteena lahjakorttituotteen luontilomake.

Uusi ulkoasu tarjoaa paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla, ja sitä tullaan jatkossa käyttämään asteittain laajemmin esimerkiksi kokeellisten ja muiden uusien ominaisuuksien näkymissä.

Myytävät lahjakorttituotteet ovat kehityksessä.

Täydennämme lahjakorttituotteiden toimintoja asteittain. Useimmat tavallisten tuotteiden asetukset eivät ole tällä hetkellä käytettävissä lahjakorttituotteilla.

Kaikista muutoksista myytäviin lahjakorttituotteisiin tiedotetaan päivitystiedotteissa.

Asennus ja käyttöönotto

Ominaisuutta ei voi ottaa pois käytöstä.

Voit kuitenkin piilottaa tai poistaa luomasi lahjakorttituotteet halutessasi.

1. Mene sivulle Asetukset > Kokeelliset ominaisuudet.
  2. Ota verkkokaupassa ensin käyttöön Uudistetut lahjakortit -kokeellinen ominaisuus, jos se ei ole jo käytössä.

Kun uudistetut lahjakortit ovat käytössä, saat näkyviin Myytävä lahjakorttituote -ominaisuuden.

3. Ota käyttöön Myytävä lahjakorttituote -ominaisuus.

Voit nyt luoda myytäviä lahjakorttituotteita Tuotteet-sivulla.

Lahjakorttituotteiden luominen ja muokaaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tuotteet.
  2. Paina Lisää lahjakorttituote -painiketta.
    Painike löytyy pudotusvalikosta Lisää tuote -painikkeen kohdalta:

Saat näkyviin lahjakorttituotelomakkeen, jossa on käytössä uusi hallintatyökalun ulkoasu.

3. Määritä lahjakorttituotteen tiedot.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Lahjakorttituote on nyt luotu ja asetettu näkyviin valitsemissasi versioissa. Kun asiakas tilaa lahjakorttituotteen, hänelle luodaan lahjakortti tilauksen toimituksen yhteydessä.

Lue lisää lahjakorttitilausten käsittelystä.

Oletuksena lahjakorttituotetta ei lisätä mihinkään tuoteryhmään, joten se ei ole suoraan asiakkaiden löydettävissä. Jos haluat asettaa lahjakortin johonkin tuoteryhmään, raahaa se sinne hallinnan tuotelistalta.

Muista lisätä tiedot lahjakortin voimassaoloajasta verkkokauppasi toimitusehtoihin. Oletuksena lahjakortit ovat voimassa 1 vuoden.

Lahjakorttituotteiden sisältöjä ei ole tällä hetkellä mahdollista luoda monikielisinä.

Jos haluat myydä eriarvoisia lahjakortteja, luo erilliset lahjakorttituotteet niitä varten.

Näin muokkaat lahjakorttituotetta:

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Tee tarvittavat muutokset tuotteeseen.
  3. Paina Tallenna-painiketta.

Lahjakorttituotteen muokkaaminen ei vaikuta jo myytyihin lahjakortteihin.

Lahjakorttituotteiden asetukset

• Nimi: Tällä hetkellä voit määrittää nimen vain yhdellä kielellä.
  • Näytä versiossa: Valitse kaikki kauppaversiot, joissa haluat myydä lahjakorttia.
  • Hinta: Lahjakortin arvo on aina sama kuin sen hinta. Voit tarvittaessa muuttaa lahjakortin arvoa lahjakortin asetuksissa.
  • Voimassaoloaika: Määritä lahjakortin voimassaoloaika kuukausina. Voit tarvittaessa muuttaa voimassaoloaikaa lahjakortin asetuksissa.
  • Tuotekuva: Voit asettaa tällä hetkellä vain yhden tuotekuvan.
  • Tuotekuvaus: Anna tuotekuvauskenttään lyhyt ja nopeasti luettava kuvausteksti, joka kertoo keskeiset asiat tuotteesta.
  • Tarkat tuotetiedot: Kirjoita tarkkoihin tuotetieoihin perusteellinen kuvaus, jossa kerrot tarkasti tuotteen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista. Voit jäsentää tekstiä alaotsikkojen ja muiden tyylien avulla. Käytä tekstissä tuotteen hakukoneoptimoinnin kannalta keskeisiä avainsanoja.
  • Tuotenumero: Tuotenumeroja käytetään pääasiassa tunnistamaan tuote, kun tietoa siirretään MyCashflow'n ja muiden ohjelmistojen välillä (esim. taloushallintolaajennukset).

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi -osiossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Lahjakorttitilausten käsitteleminen

Jos asiakas on maksanut koko summan tehdessään tilausta (esim. käyttäen jotain verkkomaksupalvelua) tai käyttänyt jotain Klarna Checkoutin maksutavoista, lahjakortti luodaan automaattisesti ja sen koodi ja linkki PDF-lahjakortin lataukseen lisätään tilausvahvistussähköpostiin. Näin asiakas saa lahjakortin heti oston jälkeen eikä sen toimittaminen vaadi sinulta toimenpiteitä. Myös lahjakorttituotteen sisältävä lähetys merkitään toimitetuksi automaattisesti.

Jos asiakas on maksanut tilauksensa Klarna Payments -palvelulla, lahjakorttia ei toimiteta automaattisesti. Lue seuraavasta kappaleesta, miten käsittelet tällaiset tilaukset.

Jos asiakas ei ole maksanut koko summaa tehdessään tilausta (tai hän on maksanut Klarna Payments -palvelulla), lahjakortti luodaan vasta silloin, kun lahjakorttituotteen sisältävä lähetys merkitään toimitetuksi.

Kun lahjakorttituotteen sisältävä lähetys on merkitty toimitetuksi (joko automaattisesti tai kauppiaan toimesta):
  • linkki PDF-lahjakortin lataukseen lisätään:
    • tilausvahvistussähköpostiin
    • toimitusvahvistussähköpostiin

Jos tilaus sisältää monta lahjakorttituotetta, niille jokaiselle luodaan oma lahjakortti.

Kaikki lahjakorttituotteista luodut lahjakortit listataan Tilaukset > Lahjakortit -sivulla, missä voit tarvittaessa mm.:
  • muokata lahjakortin voimassaoloaikaa (oletuksena 1 vuosi)
  • muokata lahjakortin arvoa

Näkymässä voit myös itse tulostaa PDF-lahjakortin ja lähettää sen asiakkaalle esim. postitse tai sähköpostilla.

PDF-lahjakorttien tulostaminen

Halutessasi voit tulostaa lahjakortin ja lähettää sen asiakkaalle PDF-muodossa tai fyysisenä lahjakorttina.

Näin tulostat PDF-lahjakortin:

1. Paina -painiketta näkymän oikeassa yläkulmassa.
    Saat näkyviin PDF-lahjakortin, jossa näkyvät oletusarvoisesti verkkokauppasi logo, lahjakortin koodi, arvo ja voimassaoloaika.

Tästä näkymästä voit tallentaa lahjakortin omalle koneellesi ja lähettää sen sähköpostilla asiakkaalle, tai tulostaa ja lähettää sen postitse.

Lahjakorttituotteiden palauttaminen

Lahjakorttituotteiden palauttaminen onnistuu samalla tavalla kuten tavallisten tuotteiden palauttaminen.

Lahjakorttia kuitenkaan ei mitätöidä automaattisesti palautuksen yhteydessä, joten muista mitätöidä lahjakortti, jotta sitä ei ole palautuksen jälkeen enää mahdollista käyttää verkkokaupassa.

Muista myös tarvittaessa hyvittää asiakkaalle hänen maksamansa summa.