Tässä artikkelissa käydään läpi lahjakorttien luominen, muokkaaminen ja mitätöinti verkkokaupassa sekä lahjakorteilla suoritettujen maksujen palauttaminen.

Tämä artikkeli käsittelee uudistettuja lahjakortteja, jotka ovat otettavissa käyttöön kokeellisena ominaisuutena.

Lahjakorttien uusi toteutus tulee korvaamaan vanhat Lahjakortti-tyyppiset alennuskupongit 1.6.2021.

Tutustu tarvittaessa vanhoihin alennuskuponkeihin, jos et halua käyttää kokeellista ominaisuutta.

Lahjakorttien luominen

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Paina Luo uusi lahjakortti -painiketta.

Lahjakorttilomake aukeaa.

3. Määritä lahjakortin asetukset:
    • Arvo: Anna euromääräinen summa, jonka asiakas saa käyttöönsä.
    • Voimassa: Määritä tarvittaessa lahjakortin voimassaolon päättymispäivämäärä. Lahjakortti poistuu käytöstä valittuna päivänä klo 0:00.
    • Muistiinpanot: Kirjoita tarvittaessa muistiinpanoihin tarkempia tietoja lahjakortista. Muistiinpanoja ei näytetä asiakkaalle missään.
    • Haluan asettaa lahjakortille oman koodin: Voit asettaa oman koodin lahjakortille valitsemalla tämän vaihtoehdon. Koodin on oltava 8-25 merkkiä pitkä, ja se saa sisältää vain kirjaimia, numeroita, alaviivoja ja viivoja.

Jos et valitse tätä asetusta, lahjakortille luodaan automaattisesti 16 merkkiä pitkä koodi. Esim. E5K6 MF2B RTAR XETP

4. Tallenna lahjakortti.

Valitsemalla Lisää toinen -vaihtoehdon voit siirtyä suoraan luomaan uutta lahjakorttia.

Lahjakortti on nyt käytössä verkkokaupassa. Sinut ohjataan lahjakortin tietoihin, mistä löydät lahjakortin yksilöllisen koodin ja voit tehdä muutoksia lahjakortin asetuksiin.

Välitä seuraavaksi lahjakortin koodi haluamallesi asiakkaalle esimerkiksi sähköpostilla. Kun asiakas käyttää lahjakorttia verkkokaupassa, tästä näytetään merkintä lahjakortin tiedoissa ja tilaussivulla.

Lahjakorttien muokkaaminen

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Tee tarvittavat muutokset lahjakortin asetuksiin. Voit muuttaa seuraavia tietoja:
    • Arvoa jäljellä: Voit asettaa lahjakortille kokonaan uuden arvon tai määrittää summan, joka lisätään/vähennetään nykyisestä arvosta.
    • Voimassa: Voit muuttaa lahjakortin voimassaolon päättymispäivämäärää.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Tekemäsi muutokset ovat voimassa kun asiakas seuraavan kerran käyttää lahjakorttia.

Lahjakorttien mitätöiminen

Kun mitätöit lahjakortin, sen avulla ei voi enää maksaa tilauksia. Tiedot mitätöidyistä lahjakorteista jäävät kuitenkin talteen lahjakorttien sekä tilausten tietoihin.

Lahjakortin mitätöintiä ei voi peruuttaa.

Näin mitätöit lahjakortin:

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Paina oikean reunan Mitätöi lahjakortti -painiketta.

Lahjakortti ei ole tämän jälkeen enää käytössä verkkokaupassa.

Lahjakorteilla tehtyjen maksujen palauttaminen

Kun käsittelet lahjakorteilla maksettujen tilauksien tuotepalautuksia ja korjaat niihin liittyviä maksutapahtumia, lahjakorteille palautetaan arvoa automaattisesti.

Käsitellessäsi tuotepalautusta tilauksen loppusumma muuttuu, ja MyCashflow ehdottaa liikasuorituksen palauttamista. Palauta liikasuoritus tilaussivun yläreunassa olevan ilmoituksen kautta (valitse Palauta liikasuoritus):
Kun palautat liikasuorituksen, palautettava summa lisätään lahjakortin arvoon automaattisesti. Tiedot tehdystä palautuksesta näytetään tilaustapahtumissa tilaussivulla ja lahjakortin tiedoissa.

PDF-lahjakorttien tulostaminen

Voit tulostaa lahjakortin ja lähettää sen asiakkaalle PDF-muodossa tai fyysisenä lahjakorttina.

Näin tulostat PDF-lahjakortin:

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Paina Tulosta-painiketta näkymän oikeassa yläkulmassa.
    Saat näkyviin PDF-lahjakortin, jossa näkyvät oletusarvoisesti verkkokauppasi logo sekä lahjakortin koodi, arvo ja voimassaoloaika.

Tästä näkymästä voit tallentaa lahjakortin omalle koneellesi ja lähettää sen sähköpostilla asiakkaalle tai tulostaa ja lähettää sen postitse.