Checkout-maksupalvelun avulla saat verkkokauppaasi käyttöön yleisimpien kotimaisten pankkien verkkomaksuominaisuudet ja mahdollisuuden luottokorttimaksuille.

Lue lisää Checkout-palvelusta verkkosivuillamme ›

Checkoutin maksurajapinnan päivitys 11.10.2019

Checkout-maksupalvelun maksurajapinta päivitettiin 11.10.2019 uuteen versioon.

Uusi toteutus tuo mukanaan seuraavat muutokset Checkoutin toimintoihin:

• Checkout-maksutavoilta poistuu maksulinkkiasetus (maksulinkit luodaan kaikille tilauksille automaattisesti)

Maksutapoja, joilla on käytössä maksulinkkiasetus, ei ole päivitetty automaattisesti uuteen Checkoutin versioon. Voit luoda maksutavoista uusia kopioita, jolloin uusi rajapinta tulee käyttöön näillä.

• SSL-salauksen on oltava käytössä kaikissa versioissa, joissa Checkout on käytössä.

Jos versiolla ei ole käytössä SSL-salausta, Checkout-maksutavat eivät toimi kyseisessä versiossa.

Lue lisää uudistuksesta.

Ominaisuudet

• Yleisimpien pankkien verkkomaksuominaisuudet
  • Luottokorttimaksut
  • Tilisiirtomaksut
  • Maksulinkki, jonka avulla tilaus voidaan maksaa myöhemmin Checkoutin kautta
  • Maksujen palauttaminen suoraan verkkokaupan hallinnasta

Kun asiakkaat valitsevat verkkokaupan kassalla Checkoutia käyttävän maksutavan, he saavat näkyviin Checkoutin palveluvalinnan.

Valittuaan maksupalvelunäkymässä haluamansa palvelun, asiakas siirtyy valittuun maksupalveluun, missä hän voi maksaa tilauksensa. Tämän jälkeen asiakas ohjataan takaisin MyCashflow'hun tilausvahvistussivulle.

Jos asiakas palaa suoraan verkkokauppaan maksupalvelusta, maksu merkitään suoritetuksi heti. Jos asiakas ei palaa, maksu näytetään avoimena, mutta Checkout päivittää maksun tilan automaattisesti myöhemmin.

Hinnoittelu

Checkoutin hinnoittelu perustuu provisioihin (prosenttiosuus + kiinteä summa), jotka peritään jokaisesta Checkoutin palvelun kautta maksetusta tilauksesta.

Checkoutin maksunvälityspalvelupakettien ja niiden maksunvälityksen hintatiedot löydät Checkoutin palveluhinnastosta. Lisätietoa Checkoutin palvelupaketeista löydät myös Checkoutin verkkosivuilta.

Checkoutin tarjoamat maksupalvelut

Suomalaiset verkkopankkimaksut

• Nordea
  • Osuuspankki
  • Ålandsbanken
  • Danske Bank
  • Aktia Pankki
  • S-Pankki
  • Handelsbanken
  • POP Pankki

Lasku ja osamaksu

• Jousto
  • Collector Bank
  • OP Osta laskulla
  • AfterPay

Luottokorttimaksut

Checkoutin kautta saat verkkokaupallesi tuen seuraaville luottokorttimaksuille:

• Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • MasterCard Electronic
  • American Express

Luottokorttimaksut on tilattava Checkoutin asiakaspalvelusta erikseen palvelun käyttöönoton jälkeen. Kerro yhteydenotossasi Checkoutille kauppiasnumerosi ja mainitse että haluat luottokorttimaksut MyCashflow-kauppaa varten.

Maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa saat luottokorttimaksut käyttöön ilman erillisiä kustannuksia.

MyCashflow Free -palvelupaketissa luottokorttimaksujen käyttö maksaa 45 €/kk.

Viive luottokorttien käyttöönotossa

Kun otat käyttöösi luottokorttimaksut, palvelun käyttöönotto kestää tavallista pidempään, koska Checkout tarkistaa verkkokauppasi tietoja ennen käyttöönottoa.

Luottokorttimaksujen käyttöönotto kestää yleensä muutaman päivän.

Muut maksutavat

• MobilePay
  • Pivo
  • Nordea Siirto

Käyttöönotto

Rekisteröidy aluksi Checkout-palvelun käyttäjäksi:

1. Paina Checkout Finland linkkiä hallintatyökalun Asetukset > Maksutavat -sivun vasemmassa reunassa.

Saat näkyviin Checkoutin tilaussivun, jonka alareunassa näet palvelun tilauslomakkeen.

2. Täytä lomake ja tallenna se.

Kun olet rekisteröitynyt Checkoutin käyttäjäksi, luo uusi maksutapa Checkoutia varten:

1. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

2. Valitse maksupalveluksi Checkout.
  3. Anna Checkoutilta saamasi tunnukset kenttiin Kauppiasnumero ja Salainen avain.
  4. Paina Jatka-painiketta.
  5. Määritä maksutavan asetukset.
  6. Testaa maksutapa.

Varmista että maksutapa näkyy kassalla ja toimii haluamallasi tavalla tekemällä testitilauksia eri toimitustavoilla ja eri versioissa.

Lue lisää maksutapojen testaamisesta ›

7. Julkaise maksutapa avoimeen käyttöön.

Kun maksutapa luodaan, se on oletusarvoisesti piilotettu. Maksutapa julkaistaan maksutavan tietojen Näytä valituissa kauppaversioissa -asetuksen avulla.

Maksujen testaaminen

Checkout-palvelulla suoritettavia maksuja on mahdollista testata käyttämällä maksutavan asetuksissa seuraavia testitunnuksia:

• Kauppiasnumero: 375917
  • Salainen avain: SAIPPUAKAUPPIAS

Täältä löydät myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit testata koko ostoprosessin.

Maksujen seuranta ja maksutapojen hallinta

Voit hallita palvelun toimintaa ja maksuliikennettä Checkoutin Extranetissä. Extranetissä voit muun muassa:

• Hallita ja muuttaa verkkokaupassa käytettäviä maksupalveluja
  • Tarkistaa maksusaldoja sekä tilittämättä olevia maksuja

Lisäksi saat Checkoutilta kahdesti kuukaudessa tilitysraportin.

Maksulinkin käyttäminen

Kaikille Checkout-maksutapahtumille luodaan linkki Checkout-maksusivulle, jonka kautta asiakkaat voivat suorittaa maksun. Maksulinkki on hyödyllinen esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

• Korjaavat maksutapahtumat: jos tilaukselle on lisättävä tuotteita jälkikäteen, voit veloittaa ne
  • Asiakkaan puolesta luodut tilaukset: kun luot asiakkaan puolesta tilauksen, voit lisätä tilaukselle Checkout-maksutavan ja lähettää maksulinkin

Maksulinkin käyttäminen asiakkaan puolesta luoduilla tilauksilla

Näin saat maksulinkin tilaukselle, jonka olet luonut itse hallintatyökalussa:

1. Luo ensin tilaus haluamallesi asiakastilille.
  2. Kun tilaus on luotu, avaa tilaus hallintatyökalussa ja lisää siihen tarvittavat tuotteet.

Lisättyäsi tuotteet näet sivulla ilmoituksen, jonka kautta voit luoda tilaukselle maksutapahtuman.

3. Paina ilmoituksessa maksutapahtuman luontilinkkiä ja valitse sille Checkout-maksutapa.

Voit lisätä maksutapahtuman myös painamalla oikean reunan Maksutapahtumat-valikon Luo uusi -painiketta.

4. Lähetä tilausvahvistus Sähköposti-ilmoitukset-kohdasta.

Oletussähköpostiteemojen tilausvahvistusviestit sisältävät valmiiksi maksulinkin.

Jos käytössäsi on räätälöity sähköpostiteema, varmista että tilausvahvistusviesti sisältää maksulinkin. Linkki lisätään sähköpostipohjaan käyttämällä Interface-tagia ../interface/tags/transactionpaymentlink.html.

Saat Checkoutilla luodulle maksutapahtumalle aina maksulinkin myös tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikosta. Avaa maksun työkaluvalikko ja kopioi maksulinkki kohdasta Linkki maksusivulle.

5. Kun asiakas on suorittanut maksun, käsittele tilaus loppuun.

Jos asiakas palaa suoraan verkkokauppaan maksupalvelusta, maksu merkitään suoritetuksi heti. Jos asiakas ei palaa, maksu näytetään avoimena, mutta Checkout päivittää maksun tilan automaattisesti myöhemmin.

Maksujen palauttaminen

Checkout-palvelun avulla voit palauttaa maksuja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Kun tilaus on maksettu Checkout-palvelulla, voit palauttaa maksun tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikosta.