Checkout-maksupalvelun avulla saat verkkokauppaasi käyttöön yleisimpien kotimaisten pankkien verkkomaksuominaisuudet ja mahdollisuuden luottokorttimaksuille.

Lue lisää Checkout-palvelusta verkkosivuillamme ›

Ominaisuudet

• Yleisimpien pankkien verkkomaksuominaisuudet
  • Luottokorttimaksut
  • Tilisiirtomaksut
  • Maksulinkki, jonka avulla tilaus voidaan maksaa myöhemmin Checkoutin kautta

Kun asiakkaat valitsevat verkkokaupan kassalla Checkoutia käyttävän maksutavan, he saavat näkyviin Checkoutin palveluvalinnan.

Valittuaan maksupalvelunäkymässä haluamansa palvelun, asiakas siirtyy suoraan palvelun maksusivulle, missä hän voi maksaa tilauksensa. Tämän jälkeen asiakas palaa takaisin MyCashflow'hun tilausvahvistussivulle.

Seuraa myyntiraportteja Checkoutin Extranetissä

Joskus tiedon liikkumisessa Checkoutin ja MyCashflow'n välillä esiintyy ongelmia, ja maksut saattavat näkyä hallintatyökalussamme virheellisessä tilassa.

Varsinkin jos asiakas ei palaa takaisin verkkokauppaan maksettuaan tilauksen, tilausta ei välttämättä voida vahvistaa, jolloin tilaus saattaa jäädä keskeneräiseksi eikä siitä lähetetä ilmoitusta kaupan ylläpitäjälle.

Paikkansapitävät ja ajankohtaiset tiedot suoritetuista maksuista löydät kuitenkin aina Checkoutin Extranetissä. Voit myös tarkistaa ja päivittää maksun tilan hallintatyökalun Tilaukset > Maksutapahtumat -sivulla.

Hinnoittelu

Checkoutin hinnoittelu perustuu provisioihin (prosenttiosuus + kiinteä summa), jotka peritään jokaisesta Checkoutin palvelun kautta maksetusta tilauksesta.

Checkoutin maksunvälityspalvelupakettien ja niiden maksunvälityksen hintatiedot löydät Checkoutin palveluhinnastosta. Lisätietoa Checkoutin palvelupaketeista löydät myös Checkoutin verkkosivuilta.

Checkoutin tarjoamat maksupalvelut

Suomalaiset verkkopankkimaksut

• Nordea
  • Osuuspankki
  • Ålandsbanken
  • Danske Bank
  • Aktia Pankki
  • S-Pankki
  • Handelsbanken
  • POP Pankki

Lasku ja osamaksu

• Jousto
  • Collector
  • SveaWebPay
  • Mash
  • OP Osta laskulla

Luottokorttimaksut

Checkoutin kautta saat verkkokaupallesi tuen seuraaville luottokorttimaksuille:

• Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • MasterCard Electronic
  • American Express

Luottokorttimaksut on tilattava Checkoutin asiakaspalvelusta erikseen palvelun käyttöönoton jälkeen. Kerro yhteydenotossasi Checkoutille kauppiasnumerosi ja mainitse että haluat luottokorttimaksut MyCashflow-kauppaa varten.

Maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa saat luottokorttimaksut käyttöön ilman erillisiä kustannuksia.

MyCashflow Free -palvelupaketissa luottokorttimaksujen käyttö maksaa 45 €/kk.

Viive luottokorttien käyttöönotossa

Kun otat käyttöösi luottokorttimaksut, palvelun käyttöönotto kestää tavallista pidempään, koska Checkout tarkistaa verkkokauppasi tietoja ennen käyttöönottoa.

Luottokorttimaksujen käyttöönotto voi kestää jopa 2–4 viikkoa.

Muut maksutavat

• Mobiili- ja GSM-maksut
  • Ennakkotilisiirto

Käyttöönotto

Rekisteröidy aluksi Checkout-palvelun käyttäjäksi:

1. Paina Checkout Finland linkkiä hallintatyökalun Asetukset > Maksutavat -sivun vasemmassa reunassa.

Saat näkyviin Checkoutin tilaussivun, jonka alareunassa näet palvelun tilauslomakkeen.

2. Täytä lomake ja tallenna se.

Kun olet rekisteröitynyt Checkoutin käyttäjäksi, luo uusi maksutapa Checkoutia varten:

1. Mene sivulle Asetukset > Maksutavat ja paina Lisää maksutapa -painiketta.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

2. Valitse maksupalveluksi Checkout.
  3. Anna Checkoutilta saamasi tunnukset kenttiin Kauppiasnumero ja Salainen avain.
  4. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Maksujen testaaminen

Checkout-palvelulla suoritettavia maksuja on mahdollista testata käyttämällä maksutavan asetuksissa seuraavia testitunnuksia:

• Kauppiasnumero: 375917
  • Salainen avain: SAIPPUAKAUPPIAS

Täältä löydät myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit testata koko ostoprosessin.

Maksujen seuranta ja maksutapojen hallinta

Voit hallita palvelun toimintaa ja maksuliikennettä Checkoutin Extranetissä. Extranetissä voit muun muassa:

• Hallita ja muuttaa verkkokaupassa käytettäviä maksupalveluja
  • Tarkistaa maksusaldoja sekä tilittämättä olevia maksuja

Lisäksi saat Checkoutilta kahdesti kuukaudessa tilitysraportin.

Maksulinkin käyttäminen

Checkout-maksulinkin ollessa käytössä tilauksen maksutavalla tilaajien ei tarvitse suorittaa maksua tilauksen tekemisen yhteydessä verkkokaupan kassalla.

Maksulinkin saatavuus voi olla viisainta rajoittaa vain sellaisten tilaajien käyttöön, joilla on oikeus luoda tilauksia loppuasiakkaiden puolesta.

Avoimesti saatavilla olevaa maksulinkkimaksutapaa on mahdollista väärinkäyttää.

Asetuksen ollessa käytössä tilaaja saa tilausvahvistusviestissä linkin, jonka kautta hän pääsee maksamaan tilauksen käyttäen Checkoutin tarjoamia palveluja.

Tilaaja voi myös välittää maksulinkin eteenpäin tilanteessa, jossa tilaaja ja maksaja ovat eri henkilö (esimerkiksi kotimyynnissä).

Voit myös käyttää maksulinkkiä silloin, kun luot itse asiakkaalle tilauksen hallintatyökalussa.

Näin otat maksulinkin käyttöön:

1. Valitse Checkout-palvelua käyttävä maksutapa sivun Asetukset > Maksutavat vasemman reunan valikosta.
  2. Paina maksutavan tiedoissa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse maksutavan asetuksissa Käytä maksulinkkiä.
  4. Tallenna maksutapa.

Seuraavan kerran, kun tilaaja maksaa tilauksen valitsemallasi maksutavalla, maksulinkki toimitetaan tilaajalle automaattisesti lähetetyssä tilausvahvistuksessä. Maksulinkki on saatavilla myös tilaussivulla maksutapahtuman tiedoissa.

Maksulinkin luominen hallintatyökalun kautta luodulle tilaukselle

Maksulinkkiasetuksen ei tarvitse olla käytössä maksutavalla, kun luot tilauksen ja maksutapahtuman hallintatyökalun kautta.

Näin luot maksulinkin tilaukselle, jonka olet luonut itse hallintatyökalussa:

1. Luo ensin tilaus haluamallesi asiakastilille.
  2. Kun tilaus on luotu, avaa tilaus hallintatyökalussa ja lisää siihen tarvittavat tuotteet.

Lisättyäsi tuotteet näet sivulla ilmoituksen, jonka kautta voit luoda tilaukselle maksutapahtuman.

3. Luo maksutapahtuma ja valitse sille maksutapa, jolla on käytössä Checkout-maksulinkki.
  4. Lähetä tilausvahvistus Sähköposti-ilmoitukset-kohdasta.

Oletussähköpostiteemojen tilausvahvistusviestit sisältävät valmiiksi maksulinkin.

Jos käytössäsi on räätälöity sähköpostiteema, varmista että tilausvahvistusviesti sisältää maksulinkin. Linkki lisätään sähköpostipohjaan käyttämällä Interface-tagia ../interface/tags/transactionpaymentlink.html.

Saat Checkoutilla luodulle maksutapahtumalle aina maksulinkin myös tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikosta. Avaa maksun työkaluvalikko ja kopioi maksulinkki kohdasta Linkki maksusivulle.

5. Kun maksu on suoritettu, käsittele tilaus loppuun.

Voit tarkistaa maksun tilan tilaussivun Maksutapahtumat-valikossa valitsemalla Tarkista maksun tila luomasi maksun työkakaluvalikosta.